БСП: Не стойте вкъщи! Да протестираме мирно и да не се поддаваме на провокации

2
Левицата проведе национален съвет, на който излезе с официална декларация
Левицата проведе национален съвет, на който излезе с официална декларация Снимка: БГНЕС

БСП проведе национален съвет, на който излезе с официална декларация.

Това заяви депутатът от БСП Калоян Паргов, цитиран от БГНЕС.

В декларацията се казва: „Не стойте вкъщи! Да протестираме мирно и да не се поддаваме на провокации". В документа се настоява да се отхвърлят всякакви политически сделки за оцеляване на статуквото, чрез формирането на нов кабинет в рамките на това НС.

Като отделна точка в декларацията е записано, че БСП подкрепя справедливите искания на българските граждани за законност, сигурност и почтеност. Също така подкрепя и активно участва в спонтанните граждански протести. Призоваваме всички граждани да подкрепят внесения от БСП вот на недоверие в деня на неговото обсъждане в Народното събрание, заяви още Паргов.

По-рано Валери Жаблянов заяви, че БСП не може да участва в протестите като присъдружна партия, без собствена позиция.

БСП ще изработи днес своята собствена позиция и нашите политически искания към правителството. С една позиция на председателя в оставка не може да стане“, допълва депутатът на левицата.

БСП провежда заседание, чието основна цел е да формулира ясна позиция в близките няколко дни по обществено значими въпроси. Работим и по мотивите, свързани с вота на недоверие, каза депутатът Антон Кутев.

Това го правим, защото във времето когато цялата държава се тресе, когато има нужда от спешни действия и позиции, искаме да мотивираме партията и хората извън нея за реални конкретни действия“, мотивира се той.

В отговор на изказване на лидера на партията Корнелия Нинова, че това е „сбирка по интерес“, Кутев заяви, че това са интересите на българските граждани. „Ако нашите интереси са съвпаднали с тези на българските граждани, значи сме уцелили ваксата“.

Весела Лечева определи ситуацията в държавата като „безпрецедентна и изключително сложна". Именно според нея БСП трябва да анализира ситуацията и да излезе с решения и последващи действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари