Британският парламент се разпусна

0
Камарата на общините и Камарата на лордовете прекратяват дейността си
Камарата на общините и Камарата на лордовете прекратяват дейността си Снимка: dailymotion

И двете камари прекратяват законодателната си дейност докато не бъде избран нов парламент, съобщи Спутник, предава БГНЕС.

Парламентът на Обединеното кралство обяви прекратяването на дейността си в полунощ, 25 дни преди предстоящите общи избори.

Разпускането на Парламента означава, че Камарата на общините и Камарата на лордовете прекратяват дейността си. Новата Камара на общините ще бъде избрана на 12 декември 2019 г., докато лордовете ще запазят своите позиции.

При нормални обстоятелства, заедно с Камарата на общините се избира и нов председател на Камарата, но тази година Линдзи Хойл бе избрана предсрочно, за да замени Джон Берков след оставката му, която той обяви през септември.

Съгласно Закона за парламентите от 2011 г. за определен срок, парламентът на Обединеното кралство трябва да бъде преизбиран на всеки пет години, което означава, че следващите общи избори трябваше да се проведат през 2022 г. Въпреки това, на 29 октомври 2019 г. Камарата на общините гласува предсрочни избори през декември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари