Британската софтуерна компания Endava стъпва в Русе

5

Британската софтуерна компания с над 10 000 служители по целия свят Endava планира разрастване у нас и продължава с активното наемане на IT специалисти в Русе.

Това стана ясно от срещата между нейни представители и кмета Пенчо Милков.

Русе притежава невероятния потенциал тук да се развиват именно високотехнологични компании“, приветства ги кметът.

Той сподели, че от тази година за всеки третокласник в общината е осигурено обучение по роботика и кодиране, а в детските градини се въвежда и иновативното Lego обучение.

През изминалата година постигнахме 50% ръст в офиса на Endava в София. Планираме растеж както в София, така и извън нея, а Русе е ключова за нас локация“, каза Славомир Андреев, който оглавява една от големите технически дисциплини в Endava - Applications Management, и отговоря за офиса на компанията, който ще бъде отворен в дунавския град съвсем скоро.

Екипът вече работи с опитни IT специалисти от града и очаква бързо да привлече още такива.

Много положителни качества като доверие и професионализъм откриваме в русенските си колеги“, сподели Андреев.

В края на 2021 компанията премина трайно към хибриден работен режим в отговор на нуждите на служителите ни за по-голяма гъвкавост и възможност да работят както от дома, така и от офиса“, разказа Даниела Назим, People Experience мениджър на фирмата. Според нея този начин на работа позволява да гарантират не само сигурността, но и свободата на движение, а една от придобивките им е възможността за работа до 20 дни годишно от чужбина.

Endava дава възможността на служителите си да работят от модерни офисни пространства, които се превръщат все повече в центрове за сътрудничество, срещи, планиране, социални взаимодействия, както и за усвояване на знания и умения.

Компанията организира и поредица тематични конференции, като следващото събитие ще бъде Tech Day – Ruse, което ще се проведе на 24 февруари онлайн.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари