Британка забременя от съпруга си, починал преди две години

0
Диагностицираният с мозъчен тумор мъж е дарил сперма преди смъртта си
Диагностицираният с мозъчен тумор мъж е дарил сперма преди смъртта си Снимка: iStock

Диагностицираният с мозъчен тумор мъж е дарил сперма преди смъртта си

Жителка на британския град Ливърпул забременя от съпруга си, който почина преди две години от мозъчен тумор, предава БГНЕС.

33-годишната Лорън Макгрегър разкри, че през 2013 година съпругът ѝ Крис е бил диагностициран с мозъчен тумор. Мъжът отишъл на лекар, след като установил, че не може да си спомни името на съпругата си, за да ѝ се обади по телефона. При прегледа му е открит тумор.

Крис претърпява операция, по време на която 95% от тумора са отстранени, но болестта се връща през 2016 г., а след това отново през 2019 година. След началото на пандемията от COVID-19 лекуващият лекар препоръчва спиране на химиотерапията, за да не се натоварва имунната система на болния. Туморът започва да расте силно и през 2020 година Крис почива.

Няколко години преди смъртта на съпруга си Лорън замразила спермата му, за да може да има деца от него. Девет месеца след погребението тя решила да направи ин витро оплождане. През септември 2021 г. процедурата била успешна и жената вече очаква бебе.

Лорън не изключва в бъдеще да забременее минимум още веднъж. Тя добавя, че двамата с Крис винаги са мечтали да имат деца.

По-рано беше съобщено, че вдовица от Обединеното кралство трябваше да отиде в съда, за да защити правото да използва замразената сперма на покойния си съпруг, за да зачене дете. Поради грешка в документа преди 11 години клиниката по репродуктивно здраве ѝ е отказала достъп до генетичния материал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари