Боян Нейков, Кристиан Спасов и Теодора Клименко са „Студенти на годината“

2
Те получават почетна грамота и ежегодна стипендия
Те получават почетна грамота и ежегодна стипендия Снимка: Община Русе

Те получават почетна грамота и ежегодна стипендия

В навечерието на студентския празник 8 декември бяха отличени тримата най-изявени студенти в Община Русе. Те са възпитаници на Русенския университет и получават почетна грамота и ежегодна стипендия. Това са Боян Нейков от специалност „Компютърни системи и технологии“, Кристиан Спасов, изучаващ „Софтуерно инженерство“, и Теодора Клименко, обучаваща се в специалността „Финансова математика“.

Боян и Кристиан бяха наградени от кмета Пенчо Милков в присъствието на ректора на Русенския университет акад. Христо Белоев, общинските съветници от Комисията по образованието, младежта и спорта, и представители на медиите. Теодора Клименко бе възпрепятствана да присъства, затова нейната награда получи сестра ѝ Александра, която стана Студент на 2020 година.

„Надявам се всеки от вас да намери пътя, по който да приложи изучаваното, за да върши добрини. Това носи смисъл и удовлетворение“, каза кметът.

Боян е третокурсник във факултета по „Електротехника, електроника и автоматика“ и по време на обучението си постига отличен успех 5,92. Освен високи резултати в обучението, той проявява и забележителни качества в научно-изследователската си дейност в областта на програмирането и софтуерното инженерство. Участвал е в студентски обмен по програмиране ERASUM в МИРЕА гр. Москва в продължение на една година. Всички негови разработки показват иновативност и отлични инженерни качества. Притежава сертификати Java, JavaScirpt и MySql на Software University – София.

Кристиан е в ІV курс във факултет „Природни науки и образование“. През първите шест семестъра на обучението си има среден успех Отличен 5,94. Той е сред студентите, проявяващи трайни интереси и постижения в научно-изследователската дейност и достойно представя Русенския университет на национални и международни състезания и участва активно в български и международни научни сесии и семинари.

През учебната 2021 / 2022 г. печели 3-то място на ХХХІV републиканска студентска олимпиада по програмиране, както и 1-во място в университетската олимпиада по програмиране 2022.

Студентът има още редица успешни изяви, като награда от Студентската олимпиада по Мрежа и мрежови технологии, класиране на трето място на националното състезание по състезателно програмиране и софтуерни проекти SoftUniada, награда THE BEST PAPER от CompSysTech International Conference за разработка, безапелационни първи места за участията си в ХІ International Competition Mathematics & Projecting. Първи е в Националния кръг на Международния конкурс MITE в направление „Електронен журнал“.

В свободното си от учебни ангажименти време Кристиан Спасов работи към Центъра за Информационно и Компютърно Обслужване (ЦИКО) – сектор МУЛТИМЕДИЯ на Русенския университет, където активно използва наученото и развива нови знания и умения.

Теодора е в 4-ти курс във факултет „Природни науки и образование“. Тя е пълна отличничка с успех 6,00. От 15 септември е стажант в отдел “Управление на риска” към Националната банка за инвестиции и развитие на Германия във Франкфурт.

През учебната 2020 - 2021 г. печели грант по програма ERASMUS+ и в рамките на един семестър се обучава в Bergische Universitat, Вупертал, Германия, а през 2021 - 2022 г. в University of Konstanz, Германия, като и на двете места взима изпитите си с максимални оценки.

В Петата международна студентска олимпиада по финансова и актюерна математика 2020 година завоюва бронзов медал.

В научно-изследователката си дейност Теодора Клименко проявява трайни интереси. Има участие в един научен проект, две научни публикации и изнесени два научни доклада.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Аз
    Ректорът отдавна е милионер. Награди ищерката на собственика на верига Пацони за отличен успех, защото баща и спонсорираше факултета
  • 4
    4
    Заедно
    Будителят и усвоителят на средства в РУ и рушителят на Русе отново в рекламна фотосесия. Ашколсун!
  • 6
    3
    Гледка
    Двамата индивиди вляво и вдясно на наградените са изявени капацитети - единият в РУ и Нисоффо, а другият в университетите в азиатски държави от бившия СССР. Хвала вам комунисти за подбраните ваши бъдещи наследници, защото се знае как се класират номинираните. Възниква и въпрос защо не се награждени студенти русенци, обучаващи се в други университети в страната? Защото няма постъпили заявления и номинации или защото се знае какъв ще е резултатът от процедурата?
  • 3
    2
    Еми Нанев
    Добре де, студентите явно са умни хора, за което евала, но тези двамата от двете им страни за какъв чеп са се изтъпанили там? Eй, аман от показност и PR активности. Хората ги плюят, те мислят че дъжд вали и не им пука.
  • 8
    1
    ...
    Тези двамата селендури от края пак тъп пиар си правят! Докато са на постовете си Русе ще затъва все повече! Жалко, че русенци не го осъзнават!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари