Боян Иванов е новият директор на ДТ „Сава Огнянов“ - Русе

1
Другите двама кандидати бяха досегашният директор на театъра Орлин Дяков и бившата актриса в театъра Дина Шошева
Другите двама кандидати бяха досегашният директор на театъра Орлин Дяков и бившата актриса в театъра Дина Шошева

Боян Иванов е новият директор на ДТ „Сава Огнянов“ - Русе

По предварителна информация той е спечелил проведеният вчера следобед в сградата на Министерството на културата конкурс.

Резултатът донякъде не е изненадващ, тъй като въпреки дългогодишния опит на досегашния директор Орлин Дяков като ръководител на театъра, той е общински съветник от ГЕРБ и в контекста на политическата ситуация смяната му бе очаквана, отбеляза Русе Медиа.

Това е втората кадрова промяна в държавните културни институти в Русе, след като директор на операта стана Пламен Бейков.

Боян Иванов е от изявените съвременни театрални режисьори, извоювал си творчески авторитет както с постановките си в България, така и в чужбина. Роден е в Плевен. Завършва специалността „Театрознание” в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” в класа на проф. Николай Йорданов. По-късно специализира режисура във Висшето училище за музика и сценични изкуства във Франкфурт на Майн (Германия), в майсторския клас на проф. Ханс Холман.

Другите двама кандидати бяха досегашният директор на театъра Орлин Дяков и бившата актриса в театъра Дина Шошева.

Министерството на културата предостави видео от конкурса за избор на директор н културната институция, провел се на 30 март 2022 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    Бивш Оркестрант,пенсионер
    Едно време имаше големи солисти и за това и имаше публика която ги боготвореше.Сега и 10 пиара да сложат няма да стане.
  • 8
    4
    Ъхъ
    Интересува ме оптимизирането на разходите. Не може да плащаш на 5-ма пиари с държавни пари. Не виждам реформите в русенска Опера! Дано ги видя в театъра.
  • 13
    3
    Отело
    Крайно време беше некадърника и политически хамелеон Орлин Дяков да си ходи!!!
  • -14
    2
    Investor
    Защо са му на един 40-хиляден град театър и опера? Закривай го това село Русе!
  • 19
    1
    азбукарче
    Трябва да има мандатност и за директорите на културните институции. Два мандата стигат, защото повечето време на всевластие, дори и творческо, изкривява визията на ръководителя. Та мисълта ми е, че е време и за директора на русенското тв студио към БНТ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари