Боядисват градския транспорт и спирките в Русе в цвета на реката

10
Боядисват градския транспорт и спирките в Русе в цвета на реката

Кметът призова хората да пазят спирките и павилионите, тъй като ремонтите им вече ще се плащат от общинския бюджет и парите ще ги плащат всички русенци

Превозните средства от градския транспорт в Русе и спирките ще грейнат в един цвят, за да бъдат като марка на обществения транспорт в града. Те ще бъдат боядисани в светлосиньо, наподобявайки цвета на реката.

"В момента закупените 24 автобуса се пребоядисват, преди да бъдат пуснати по русенските улици", каза кметът Пенчо Милков. Той е поставил като единствено условие на бъдещите наематели на павилионите по спирките да ги направят в светлосиньо, предаде Русе Медиа.

Общината започна процедурата по връщане на автобусните спирки в Русе, като над 20 от тях вече са ремонтирани от екипите на ОП „Комунални дейности“. Половината от павилионите по спирките ще бъдат пуснати на търг за отдаване под наем, като цените са между 70 и 100 лева, за да се насърчат търговците. Кметът призова хората да пазят спирките и павилионите, тъй като ремонтите им вече ще се плащат от общинския бюджет и парите ще ги плащат всички русенци.

"Освен ремонтите на спирките вървят и активни дейности по облагородяване на микроградската среда в кварталите. Заедно с тях се ремонтира инфраструктурата в парковете и публичната среда", обясни Пенчо Милков. В момента се работи в Парка на възрожденците и Парка на младежта, предстои да се обнови пространството зад Американското пазарче, а до края на годината трябва да стигне и до парка зад Историческия музей, който според кмета остава недооценен от хората.

Общината предвижда да отдели 30 000 лева за идеи за градския дизайн, които да се предложат и остойностят от русенци, а финансирането да се осигури от бюджета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    11
    ЙоДа
    Общински съвет Русе преди да гласува в зала минават за първи глас през кенефа на общината.Там е удурмата и калесването.За туй всичката им работа е миризлива и говнярска.Ами какво ги привлича там?
  • 13
    10
    БТР-80, Т-34
    Боядисайте в лайнянокафяво транспорта и спирките.Вмъкнете и малко тъмно зелено,все едно са яли лозови сърмички или спанак и лопуш.Тъкмо ще се маскират от сателитно наблюдение и удар от С-400 или Кинжал.Дане може Путин да удари транспорта на Русе,градският и междуселският.Ами да питам кой допусна тези смотани спирки и бараки и изгониха хорицата къде си вадеха хляба мирно и тихо.Я кажете през кой кмет и общински съвет стана това и на кого са спирките? Да отговори Г-н кафяв цвят Нулев.Ей Нулата,чуеш ли ко те питаме? Скакауец такъв.....
  • 13
    9
    НЯМА ЛЪЖА,НЯМА ИЗМАМА...
    ЦВЕТЪТ НА РЕКАТА Е ЛАЙНЯН И КАТО ТАКЪВ ЩЕ БЪДЕ В ЯВНО ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ЕДНО ПРЕДНО И ПО,ПО ПРЕДНО УПРАВЛЕНИЕ НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО.ЛАЙНАТА В РУСЕ СЕ ЗАБЪРКАХА ОТ 1990 Г. И ВСЕКИ ЗАПОЗНАТ ЩЕ СЕ СЪГЛАСИ,А ИМЕННО "ЛАЙНЯНО УПРАВЛЕНИЕ И ЛАЙНЯНИ РУСЕНСКИ УПРАВНИЦИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ".ЛАЙНАТА НАЙ МНОГО МИРИШАТ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ПП"ГЕРБ" РУСЕ И ТЕХНИЯТ КМЕТ И ОБЛАСТЕН КООРДИНАТОР.ДОКАЗАТЕЛСТВО : ИДЕТЕ СЕГА ВЕЧЕР ИЛИ НАЙ ДОБРЕ ЛЯТОТО СЛЕД 16:30 18:30 ЧАСА В РАЙОНА НА УЛ ЧИПРОВЦИ ДО БИВШИЯТ "ТРИЪГЪЛНИК".ОТ БЛ ФР ЕНГЕЛС 1 ДО ТРИЪГЪЛНИКА.СЛЕД РЕМОНТА НА РЕМОНТИТЕ НА РЕМОНТА МИРИШЕ НА ФЪШКИИТЕ НА ЖИВУЩИТЕ ОТ Ж-К"РОДИНА ТА СЕ НЕТРАЕ.ПО КОМАНДА СЕ ЗАТВАРЯТ ПРОЗОРЦИ НА КОЛИТЕ В ПЕРИМЕТЪРА.И АКО ТОВА ГО ОТРЕЧЕТЕ НЕ ЗНАМ КОЙ КАЗВА НА ЧЕРНОТО"БЯЛО".ОФУНТЯХА ОРТАЛЪКА.МИРИШЕ НА ЛАЙНИ,ПИКНИ И ПРЪДНИ БЕЗ ДА Е ЯСНО КАКЪВ Е ЕТНИЧЕСКИЯТ ПРОИЗХОД НА ВОНЯТА.ПЕНЧА НЕ ВИ Е ВИНОВЕН.ТОЙ ПРОСТО ЩЕ ОПЕРЕ ДУХОВНИЯТ НЕГАТИВЕН ПЕШКИР..ТА МИНЕТЕ ОТ ТАМ ИЛИ ПИТАЙТЕ БАКШИШИТЕ ПОКРАЙ МИЛЕНИУМА И ОЛИМПИ ПАНОВ,УЧИЛИЩЕТО.ВИНОВНИ СА ХОРАТА,А НЕ ПАРТИИТЕ И ИДЕИТЕ.ЛАЙНЯНИ ХОРА,ЛАЙНЯНА РАБОТА.ПОДХОДЯЩ Е ЦВЕТЪТ В КАФЯВО ЗА РУСЕТО ВЕЧЕ.ЛАЙНАТА ВРЪТ И КИПЯТ В ОБЩИНА РУСЕ И ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ.МАЙ ТЕПЪРВА ЩЕ МИРИШЕ МИСЛЯТ НЯКОЙ ПРОКУРОРИ.ИМА МИРИЗМИ ПОКРАЙ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ......МАЙ....😆😆😆😁😄😄😃
  • 8
    8
    Fen
    ДОБРЕ, ЧЕ НЕ Е ТЪМНОСИН-ЦВЕТЪТ НА НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ !
  • 7
    7
    Sasho
    4:44 Путки ?!? Флотлия на транспорта WTF кмете?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари