Ботев: Дунав заслужават по-хубав терен!

2
Те са добър отбор, на този терен не може да се каже кой е фаворит, коментираха съперниците на "драконите"
Те са добър отбор, на този терен не може да се каже кой е фаворит, коментираха съперниците на "драконите" Видео: Русе Медиа

„Дунав“ спечели една точка в мача си срещу „Ботев“ /Пловдив/, който завърши при резултат 1:1. Попаденията вкараха Божидар Васев от „драконите“ в 43-ата минута и Тодор Неделев от „канарчетата“ в 54-ата минута от дузпа. След края на срещата, която се игра на Градския стадион в Русе, гостите се оплакаха от лошия терен.

И двата отбора определиха мача като равностоен, макар че „Дунав“ можеше и да се поздрави с победата. През първата половина гостите имаха възможност да открият резултата, но топката мина на сантиметри от страничната греда. В 34-ата минута Божидар Васев стреля на свой ред близо до вратата на противника. Малко по-късно Динков успя да блокира подаване на „Ботев“, което можеше да завърши фатално в празната врата на домакините. В 43-ата минута „Дунав“ успя да поведе, след като Ахмедов подаде на Васев и той вкара топката във вратата за 1:0, информира Русе Медиа.

След почивката русенци продължиха да са активни пред противниковата врата, но без завършващ удар. В 53-ата минута бившият играч на „Дунав“ и настоящ на „Ботев“ Васил Шопов пое топката в наказателното поле, а в опита си да му я отнеме Емин Ахмед го ритна. Съдията Ивайло Стоянов отсъди дузпа, която Тодор Неделев успа да реализира и да изравни резултата – 1:1.

На два пъти след това „Ботев“ се опитаха да отбележат втори гол, като в 74-ата минута Доре дори вкара във вратата на домакините. Попадението обаче бе отменено заради засада. В 86-ата минута Свилен Щерев опита със силен удар отдалече да даде предимство за „Дунав“, но топката мина край гредата. Така срещата приключи с равенство и двата отбора си поделиха по една точка.

Ето какво коментираха след мача треньори и футболисти от „Дунав“ и „Ботев“.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари