Борисов: Заклех се във внуците си, че не съм подслушвал Радев!

0
Борисов: Заклех се във внуците си, че не съм подслушвал Радев!

На празника на КНСБ на едно място се събраха премиерът и президентът.

Още с идването Борисов се здрависа с Радев, въпреки словесните стрели, които си разменят двамата през последните дни.

БГНЕС

Борисов коментира скандала със записите от разговора на президента Румен Радев със шефа на ВВС - "Аз пред медиите се заклех във внуците си, че не съм подслушвал Радев по никакъв начин. Нито съм знаел и то не е подслушван той, а шефът на ВВС".

Премиерът направи коментар и за изказването на Гешев, който по-рано днес изрази недоволството си, че политиците и бизнесът дават съвети на прокуратурата какво и кого да разследва. "Прокуратурата не е място, където да се решават политическите ни препирни", каза Борисов.

"Аз не съм давал акъл на главния прокурор, аз съм дал задачи на МВР, МОСВ, на ДАНС. Дал съм указания на моите хора, на които съм началник", добави той.

БГНЕС

Другата тема, която Борисов засегна, е въвеждането на еврото у нас. "За да стигнем другите държави, трябва да увеличим доходите 3-4 пъти. 58 млрд. лева е износът за 2019 г., рекорден за всички времена. Това значи, че работниците, инженерите и синдикатите са работили толкова добре, че изнасяме повече отколкото внасяме.Безработицата е рекордно ниска, кредитните рейтинги са ни най-високи на Балканите. Няма държава, въвела еврото, която да е по-зле или да е станала по-зле". Това каза премиерът Бойко Борисов в изявление по повод годишнината на КНСБ.

"Българският народ обаче има притеснения. Притеснението идва, не защото ще се освободят 10 милиарда свободни пари, а от това да не се вдигнат цените", каза още министър-председателят.

БГНЕС

"Имаме ли право ние с моите конституционни партньори да заложим кратки срокове? Искам да кажа на народа, че докато няма абсолютен консенсус, няма да насилваме влизането ни в чакалнята", заяви още премиерът.

БГНЕС

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари