Борисов: В България свободата на словото е толкова свободна, че трудно се сравнява с другите държави

0
Австрийски журналисти питаха Борисов за лошото управление и медийната среда в България
Австрийски журналисти питаха Борисов за лошото управление и медийната среда в България Снимка: Скрийншот bundeskanzleramt.gv.at

"В България свободата на словото е толкова свободна, че трудно се сравнява с другите държави."

Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на австрийски журналист по време на среща за ваксинната политика на ЕС с австрийския канцлер Себастиан Курц и други лидери във Виена във вторник (16 март), предаде Дневник. 

Борисов бе попитан дали в условията на ниско доверие към България заради начина на управление, увеличаващите се заразени, проблеми със свободата на словото и корупцията, смята, че "коригиращ механизъм с помощта на европейските партньори може да ви спаси преди изборите".

"Аз съм печелил 13 избори," каза Борисов и покани журналиста, за да коментират резултатите на 5 април.

В Австрия критици на властта изтъкват, че инициативи като тази по-скоро носят на Курц и потенциално на други лидери възможност да прехвърлят към Брюксел част от отговорността за грешни решения в хода на пандемията, включително за бавния ход на ваксинирането.

"Въпросът за свободата на медиите е некоректен," заяви още премиерът. Той изтъкна аргумента, че "най-големите медии се държат от частни компании", каза Борисов и даде пример за собствеността на двете водещи частни телевизии, Би Ти Ви и "Нова". България свободата на словото е толкова свободна, че трудно се сравнява с другите държави," заключи и призова да бъде питан чуждият бизнес дали работи добре и дали има административни пречки и проблеми.

И в последната си класация от април миналата година международната организация "Репортери без граници" остави България на 111-о място по свобода на словото за трета поредна година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари