Борисов свика кризисния щаб заради снежния ад

0
Към момента има достъп до всички граждани в колоната от закъсали автомобили на пътя Бургас- Айтос
Към момента има достъп до всички граждани в колоната от закъсали автомобили на пътя Бургас- Айтос Снимка: bTV

Премиерът Бойко Борисов координира действията на институциите във връзка с възникналата ситуация в област Бургас.

Министър-председателят Бойко Борисов свика кризисния щаб за защита на населението при бедствия и аварии във връзка с усложнената ситуация в област Бургас.

В щаба участват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главният секретар на МВР Георги Костов, началникът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов, началникът на отбраната Константин Попов и председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов.

Към момента има достъп до всички граждани в колоната от закъсали автомобили на пътя Бургас- Айтос, стана ясно по време на заседанието на щаба и за всички желаещи от тях са осигурени места за настаняване.

Тази вечер се разрази истински ад на „Петолъчката“, където десетки се оказаха блокирани в колите си.

След АМ „Тракия”, и Подбалканският път беше затворен заради снега в района от пътен възел Петолъчката до Бургас. Стотици хора вероятно ще прекарат нощта в колите си, блокирани в между Айтос и Карнобат. Това предаде около полунощ кореспондентът на bTV в региона.

Снегорините се налага да изтеглят аварирали тежкотоварни автомобили. Заради един такъв тир над 2 часа колите не се движат при с. Миролюбово. Инж. Матей Матев от пътната агенция посочи пред камерата на bTV, че екипите работят по отстраняването на камиона, но все още нямат успех.

Десетки са блокирани в колите си. Очаква се помощ от Ямбол и Сливен, като бронетранспортьори вероятно ще участват в евакуацията на бедстващите хора. В областта ще бъде обявено бедствено положение.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари