Борисов спря брифинга на здравните власти, за да отговаря на президента

0
След като е казал 28 март, да ни вика сега за консултации е само за да си измие ръцете, заяви премиерът
След като е казал 28 март, да ни вика сега за консултации е само за да си измие ръцете, заяви премиерът

След като е казал 28 март, да ни вика сега за консултации е само за да си измие ръцете

Премиерът Бойко Борисов прекъсна брифинга на здравния министър Костадин Ангелов и главния здравен инспектор Ангел Кунчев за разпространението на коронавируса в България, за да отговори на вчерашните изявления на президента и да поиска отново изборите да бъдат на 28 март, пише Дневник.

Борисов повтори тезата си, че преди месец държавният глава Румен Радев публично е посочил 28 март като най-подходяща дата за провеждане на редовните парламентарни избори и намекна, че обсъждането ѝ сега на консултации със здравните власти, администрацията и политическите сили е опит за протакане, след като се е разбрало, че социологическите проучвания дават преднина на ГЕРБ.

"След като е казал 28 март, да ни вика сега за консултации е само за да си измие ръцете", заяви Борисов.

"Нечистоплътно е да искат от медиците прогноза, те за времето не могат да направят прогноза", коментира още премиерът по повод настояването на президента кризисният щаб и здравният министър да му кажат бройките заболели към датата на вота.

Борисов не подмина и обвинението на Радев в орташки отношения с ДПС и го предупреди да не се закача с етническия мир.

"ДПС си е партия, която си има почетен председател и председател. И етническата карта е нещо, с което никой не трябва да си играе, особено едновременно с ДПС и Ердоган заедно. Моля да бъде по-внимателен в изказа си.

Да се вкарва президентът на друга държава в един вътрешномахленски спор, възмути се премиерът. Вчера на един прекрасен празник - Богоявление, изведнъж се заговори за ортаци. ДПС е подкрепяла управлението в няколко направления - покупката на F-16, евроатлантическите решениs, Истанбулската конвенция, толкоз", категоричен беше Борисов.

"Оставката ми я искат и заедно с БСП всеки ден блокират кворума", припомни още Борисов, че го свързват с партия, която е в опозиция. "На тези избори битката ще е ГЕРБ-ДПС", посочи още премиерът.

"Разбирам желанието да ме уязвят, но не могат да ме прикачат към никого", заключи премиерът по адрес на Румен Радев. И добави, че "идят, ли, че спихват и нямат от какво да се хранят, и нямат идеи", преминават към обвинения на тази тема.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари