Борисов отива на прокурор заради Бисер-Петното

0
Борисов отива на прокурор заради Бисер-Петното

Пред бившият премиер Бойко Борисов предстоят трудни моменти и срещи с прокурори и съдии, съобщава сайтът Bnews.

Според сайта вече е потвърдено – данните за срещите между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с видния представител на кримиконтингента Бисер Миланов-Петното ще бъдат изпратени на главния прокурор и шефа на МВР.

Новината съобщи председателят на комисията „Бисеров“, която нищеше информациите за визитата на затворника в Банкя Сияна Фудулова. Депутатите проверяваха и друга драма от миналите месеци - има ли теч на информация от ДАНС по случая Христо Бисеров. Документите и по този случай ще бъдат изпратени на прокуратурата.

Решението за Бойко Борисов е взето предвид съдържащите се информации в доклада. Той съдържа две части и в двете са включени изслушванията, които са проведени в комисията, заяви Сияна Фудулова и добави, че заключения не са правили, а имат само решение.

Има изключително много информация от доклада от изслушванията, категорична бе депутатката, като отказа да прави каквито и да било повече коментари по темата.

Преди да изготвят доклада си депутатите от комисията изслушаха всички заинтересовани лица, или поне тези, които се отзоваха. От затвора беше доведен Бисер Петното, а Борисов на няколко пъти отказа да се яви и да се изкаже по темата за скандалните записи.

От тях стана ясно, че експремиерът е предложил на бившия затворник, който и в момента е в Централния софийски затвор 500 000 лева, за да втвърди протестите срещу кабинета и да удари Николай Бареков.

На заседанието на 25 март Миланов, доведен с белезници в парламента, призна, че се е срещал с Борисов в къщата му в Банкя и разказа пред депутатите, че летните протести са били платени. По-късно пък шефката на комисията сподели, че Миланов разкрил, че парите са идвали именно от ГЕРБ.

Разпитите пред комисията пропусна и бившият депутат Христо Бисеров, който също беше "разследван" от нея. Събраните материали от разпитите и по тази тема също ще бъдат дадени на Сотир Цацаров и Цветлин Йовчев.

Източник: BNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари