Борисов няма да иска проверка на скандалния запис

1
Няма лоша реклама, заключи премиерът
Няма лоша реклама, заключи премиерът Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов няма да иска проверка на изтеклия запис, за който се твърди, че е записан негов телефонен разговор с неизвестен събеседник.

В него човек с глас, приличащ на този на премиера, прави вулгарни оценки на председателката на парламента Цвета Караянчева, разказва как шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров и главният прокурор Иван Гешев го уведомяват предварително на кого ще повдигнат обвинения, надсмива се на чужди премиери и нарежда проверка на "Еврохолд", защото се дразни от собственика й. Макар в записа да има данни за сериозни престъпления, според Борисов той му прави реклама.

"Няма лоша реклама, каквото иска да говорят, да обясняват”, заяви той, цитиран от БГНЕС, след като направи инспекция на пътя Ботевград - Мездра. Борисов не смята изобщо да се занимава с него. И обясни на репортерите, че като бил в Давос, им показали как изглеждат материали, монтирани с дийпфейк. Когато записът излезе, премиерът обяви, че това не е неговият глас, а и ставало дума за събития от различни дни.

Вестник "Сега" е потърсил Сийка Милева, говорител на главния прокурор, с въпрос дали прокуратурата ще направи проверка на записа - кой го е направил, ако е реален, или кой атакува премиера, ако е монтаж. Милева обеща да провери и да отговори по-късно. 

"Колкото искат политически проекти да си правят. Ние си правим нашия от тук - от Ботевград - Мездра", коментира Борисов заявките за нови проекти, визирайки тази на Васил Божков. За него той заяви: „Божков да се върне да си плати данъците”.

"Редно ли е да даваме пари, а платежоспособните българи да отиват в Гърция. Хората трябва да рекламират, те трябва да поемат ангажимент. Избирайки други туристически дестинации, българите протестират", коментира още премиерът. „Решили сме днес да отворим границите. Ето един прекрасен пример българите да подкрепят туристическия бранш, а не да протестират срещу българския туристически бранш, избирайки други туристически дестинации. Това е протест. Браншът трябва да привлече половин милион българи, които ще отидат да си изхарчат парите в Гърция. Туристическият бранш трябва да каже на хората – елате, хотелите са ни по-хубави, по-чисти, по-сигурни. Редно ли е да даваме пари, а българите, платежоспособните, да отиват в Гърция. Ние даваме пари – ето 60/40, но диалогът е с хората – те трябва да рекламират”, посочи още премиерът.

"Обещали сме на хората да разширим пътя Ботевград – Видин и вече го правим на пълни обороти. Модернизирането му е от изключително значение за Северозападна България. Само за няколко дни е свършена много работа. Изграждането на целия път ще струва половин милиард лева, но това ще промени и ще помогне много за развитието на района. До 2-3 месеца ще се работи по всички лотове. Толкова е красиво, но тук са само скали и дерета и за строителите е трудно. Вярвам, че работниците ще се справят бързо, защото в последните години в България се изградиха много пътища и вече имат голям опит", написа във Фейсбук премиерът Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари