Борисов не се усети как направи тотален гаф

46
С днешното признание нещата си дойдоха на мястото – в европейска България болните не могат да се лекуват
С днешното признание нещата си дойдоха на мястото – в европейска България болните не могат да се лекуват

Явно поради природното си скудоумие и напъните да блесне с „приятелите” си по света и да покаже колко много го е грижа, Борисов не се усети как направи тотален гаф.

На страницата си е публикувал негова снимка с Ердоган, с когото днес бил договорил 100!!! онкоболни българи да продължат лечението си и химиотерапията си, започнати в Турция! В проспериращата Му държава явно няма елементарни условия за това.

България е член на Европейския съюз. Здравеопазване, образование и икономика са трите основни стълба на всяка държава. Само в диктатурите стълбовете са администрация, полиция и армия. И точно в това здравеопазване е тотал щета, причинена от Борисов и некадърното му управление от калинки.

Вече видяхме неадекватността на Министъра на здавеопазването, който е финансист и нищо не разбира от здраве и болници. За съжаление освен него и другите не разбират. В резултат – болници са закрити и закриват, спешната помощ остава без кадри, хора умират на входовете на болниците поради отказ от лечение от страна на далите Хипократова клетва. Онкоцентровете в България са като концлагери, внушаващи чувство на обреченост и отчаяние с мизерията си. Въпреки безкрайно способните български лекари, няма условия, няма техника, няма лекарства. В проспериращата герберастка държава на калинките.

И това Борисов си го признава в прав текст. Че ще праща във време на епидемия българските болни в Турция, защото тук няма адекватно лечение. А защо всъщност не пратим всички болни в чужбина, поне хората да имат елементарен шанс за живот? А парите за здравеопазване направо да си ги приберат?

Докъде стигнахме? Преди десетилетия от Турция идваха да се лекуват в България, чужденци идваха за лечение, а сега българите се чувстват като в бежански лагер от Четвъртия свят по отношение на грижата за здравето и живота им.

Лекарите на първа линия все още нямат облекла и предпазни средства, въпреки клетвите на ГМР и хвалбите Му по света.

А с днешното признание нещата си дойдоха на мястото – в европейска България болните не могат да се лекуват. Пращаме българи в Турция, защото там Ердоган, дори и диктатор, се грижи за народа си и за здравето му. Докато в България само се усвояват пари и се назначават калинки. И тези хора координират и управляват мерките при епидемия! Бог да ни е на помощ!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари