Борисов на поредна обиколка: Президентът да каже кои пари да спрем

0
Както обясняваше за това какви средства ще отпусне за свлачището в Лъки, изведнъж Борисов започна да говори за Радев
Както обясняваше за това какви средства ще отпусне за свлачището в Лъки, изведнъж Борисов започна да говори за Радев Видео: Фейсбук

Министър-председателят неуморно обикаля страната, в непрекъснати инспекции. Днес той се озова в Дряново 

"Бих искал следващия път президентът като коментира, да каже кои пари да спрем? Казва да спрем харченето на пари, но кои го питайте. Да каже спри двойното увеличение на заплатите на учителите, спри парите на пожарникарите. За хората на първа линия или от тези 1,4 млрд. за бизнеса? Кои пари да спрем? Или да каже - спрете "Хемус", не е важно за Варна, или Търново, или Ботевград - Мездра, или спрете Европа вторият лот за Сърбия, или спрете Струма?". Той поясни, че са давали пари за улици и школа в града. Пътят за Кръстова гора също бил на привършване.

"Много е красивата природата ни, но скалите са ни много лоши", каза Борисов и поясни, че при резки температурни разлики скалите се пукат и падат от водата. Посочи за пример свлачището от преди дни в Лъки.

По този повод Борисов поясни, че държавата ще даде 470 000 лева пък за двете свлачища в Лъки. Следобед пък ще се свиква комисията и ще започне да се оправят и деретата на всички населени места в района. 

„Следобед министър Христо Терзийски събира Щаба за бедствия и аварии, защото има проблеми на много места - Петърч, Костинброд, Гоце Делчев, деретата по Брезница, Дъбница и на други места, за да може да се вземе решение днес и да се отпуснат средства за възстановяване на участъците. Трябва да се потърсят специалисти. По пътя за Рилския Манастир има 80-90% е наклонът и могат да работят само алпинисти.

Днес се надявам да се отпуснат пари и да се започне да се разчиства. Надявам се до края на деня да се получат средствата. Правим училища и блокове, даваме милиони за пътища. Пътят за Кръстова вода е на привършване. За Родопите се влагат много пари и мисля, че хората го виждат. Обходите на Пловдив и Асеновград също се правят“, посочи премиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари