Борисов: Даниел Митов ще е премиер, Десислава Атанасова председател на ПГ ГЕРБ

2
Цвета Караянчева ще е предложението за председател на новия парламент, а лидерът на СДС Румен Христов - заместник
Цвета Караянчева ще е предложението за председател на новия парламент, а лидерът на СДС Румен Христов - заместник Видео: Фейсбук

"За премиер ще предложа Даниел Митов, за председател на политическата група Десислава Атанасова, за председател на парламента Цвета Караянчева"

Това съобщи лидерът на партията Бойко Борисов по време на открито заседание на групата, което се излъчваше директно във Фейсбук профила на Борисов.

"Първо да ви поздравя с категоричната победа на парламентарните избори. Честни, прозрачни, неоспорвани избори. Благодаря на тези, които ги организираха", каза Борисов. 

"Цяло лято ни убеждават, че нямаме правова държава. Вчера дори се бяха засилили да не допуснат победителите на честните избори на първите редове в парламента", посочи той, визирайки опозицията, която се опита да избута депутатите от ГЕРБ на задните редове.

Съжалявам, че патриотите не се явиха заедно", заяви още той. 

"Откакто съм човек, аз се явявам мажоритарно на избори. Нас обществото ни поиска, затова искат да ни махнат. За мое щастие имаме страхотен капитал в лицето на тази партия, която показа на тези избори, че е истинска партия. Имаме яки структури, кадърни кметове. Знам как партията се би за тях", категорично заяви Борисов.

"Взех решение да се оттегля от двете места в парламента, за които ме избраха, за да им завра чекмеджета, лъжи, компромати в задния двор. Щели да правят комисия, народът направи комисия. Народът постави мен и ГЕРБ на първо място", каза още премиерът.

"Слави Трифонов е безспорно най-успелият човек в шоубизнеса. Но сега той дойде на друга сцена. От нея трябва отговорност и смели, бързи решения. Затова ние трябва да приготвим и кабинет", разясни Борисов. 

"Кабинетът ще го кажем като получим мандат. Но този мандат трябва да го получи някой и да внесе документите. Аз ще чакам, ще гледам, ще помагам и ако трябва ще се намеся.", обясни още министър-председателят. 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари