Борислав Българинов: Не може повече да позволяваме облагодетелстването на определени кръгове

2
Областният управител бе на представянето на „Черната книга на правителственото разхищение в България“
Областният управител бе на представянето на „Черната книга на правителственото разхищение в България“ Снимка: КИС 13, стоп кадър

В Русе бе представено шестото поредно издание на „Черната книга на правителственото разхищение в България“

 „Това е пример за необходимостта от промяна, за силата на гражданското общество и безпристрастната журналистика! Днес вие демонстрирате отговорност пред себе си и пред хората около вас, защото не може повече да позволяваме облагодетелстването на определени кръгове да бъде определяно като обществен интерес! Да, звучи клиширано, но само от нас, от нашето съзнание зависи да се справим с това бреме на прехода! Крайно време е да прекратим тази хроника на провала и срама, на трагичното, грозното и унизителното! Не може да се допуска повече липса на морал! Трябва да продължим съграждането на достойно и честно общество!“.

Така областният управител Борислав Българинов коментира премиерата на книгата в крайдунавския град. В нея са представени истории за пилеене на публични средства и пропуснати възможности. Сред тях са някои фрапантни казуси като изхарчените колосални суми за изграждането на Национална многопрофилна детска болница, както и получените договори за над 4 млрд. лв. за период от две години от Държавната компания „Автомагистрали“ при това без достатъчно широка публична дискусия по темата, която да се яви гарант за по-ефективно и бързо строителство. Разгледана е и темата за увеличения с близо 65% бюджет на държавното обвинение, доставките на храни в затворите, а също и третирането на отпадъците в столицата.

Книгата е издадена от Фондация за свободата „Фридрих Науман“, а в Русе гостуваха на Международно дружество „Елиас Канети“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари