Борис Джонсън: Ако стана премиер, напускаме ЕС - със или без сделка

0
Джонсън беше външен министър, но подаде оставка в знак на протест срещу подхода на Мей към Brexit
Джонсън беше външен министър, но подаде оставка в знак на протест срещу подхода на Мей към Brexit

Фаворитът за следващ британски премиер Борис Джонсън обеща да извади Великобритания от ЕС на 31 октомври със или без споразумение за Brexit, предаде Ройтерс.

В петък, 7 юни, британският премиер Тереза Мей се очаква да подаде оставка, след като не успя да прокара договореното с ЕС споразумение в парламента, оставяйки след себе си една разделена страна и парламент без консенсус за бъдещето на петата по големина световна икономика.

Джонсън беше външен министър, но подаде оставка в знак на протест срещу подхода на Мей към Brexit. Според букмейкърите той е фаворит в надпреварата за следващ премиер, в която до момента участие са заявили 13 души.

"Ако стана премиер, излизаме на 31 октомври със или без сделка", казва Джонсън на минувач в публикувано от екипа му видео в Туитър. Видеото съдържа клипове от разговори на Джонсън с гласоподаватели и негов монолог пред камера. Това е първата му изява в надпреварата за премиерското място. Определянето на победителя може да отнеме два месеца.

"Намалете някои данъци и ще имате повече пари", казва Джонсън на друг гражданин. Той също така призовава за повече инвестиции в инфраструктурата, образованието и здравеопазването.

"Сега е времето да обединим обществото ни и страната ни. Да изградим инфраструктурата, да инвестираме в образованието, да подобрим околната си среда и да подкрепим прекрасната ни здравна служба. Да подобрим благосъстоянието на всеки в нашата страна и, разбира се, да подкрепяме фирмите и създателите на благата, които правят възможни тези инвестиции", казва Джонсън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари