Бойко Борисов: Тука ли сте пипали вие баластрата?

3
Премиерът още в ранни зори качи в джипа си строителните инженери
Премиерът още в ранни зори качи в джипа си строителните инженери

Бойко Борисов днес още в ранни зори качи в джипа си строителните инженери, за да проверят напредъка на строителните дейности по магистрала "Хемус".

Строителният инженер обясни на Борисов, че цялото трасе, която виждат в момента, е археология и до декември месец от Министерството на културата трябва да кажат дали имат нужда от допълнителни разкопки.

При разговор с премиера един от работниците обясни, че е от Стара Загора, но е дошъл тук, защото прави магистрали. "Имаш какво да правиш, на юг ги направихме сега тук", коментира Борисов.

900 греди имаме до мостовото съоръжение на Севлиево, научи той от инженера.

"Тука ли сте пипали вие баластрата?", пита Бойко Борисова, а младият инженер гузно отрече. Премиерът се закани, че ще издадат глоби и актове на всички, ако още един път го скарат с еколозите.

"В днешно време няма технология, която да ни позволи в кратки срокове да приключим мащабните строежи. Всичко иска много усилия и години работа. Ако беше лесно - досега да е направено. Разпоредих на строителните инженери още днес да извикат природозащитните организации при участъка край р. Вит, да им обяснят, че се извършват аварийни дейности по почистването на коритото на реката. При обясненията, които получих - строителните инженери ме увериха, че със заповед на областния управител се почиства територията около мостовите съоръжения и коритото на реката, за да не бъде копрометирана целостта на мостовите съоръжения. Ако бъдат установени действия извън обхвата на заповедтта на областния управител, виновните ще бъдат санкционирани", каза Бойко Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари