Бойко Борисов: При служебно правителство ще вляза в президентската битка

0
Ако Слави не направи с 165 депутата, а почнат да шикалкавят, това са бъзливци
Ако Слави не направи с 165 депутата, а почнат да шикалкавят, това са бъзливци

Бойко Борисов ще влезе в президентската битка.

Това заяви той на изписването си от болница "Софиямед". Той беше в лечебното заведение, където по спешност в понеделник му направиха операция на менискуса.

"Естествено. Като отиде служебното правителство, да", бяха точните му думи, предава БНТ.

Той благодари на лекарите, че за пети път го спасяват. "Да се надяваме за последен, макар че няма да мирна, това е сигурно". Борисов обясни, че няма как така да се яви в парламента. Но не мисли да се оттегля от партийните ангажименти.

"Народът ме посочи на първо място и каза, че иска да продължим като първа политическа сила. Аз не съм четвъртият, или петият, или шестият, защото Ицо е предпоследен в Бургас, но ние ще го подкрепим за Росенец, за да види, че при нас няма задкулисие. Първият не се оттегля, когато отборът печели, не прави смени", категоричен беше той.

На въпрос дали Слави Трифонов ще успее да направи кабинет, той отговори, че не е нито гадател, нито маг.

"Ако не направят със 165 депутати, а почнат да шикалкавят, значи са бъзливци, значи не са отговорни хора", допълни Борисов.

"С мандата официално писмо до "Да България", за да чуем техния официален отговор. Защото много ми е странно как тази уж дясна партия, те са на практика най-левите в момента, изведнъж започна да харесва и е готова без никакви претенции за нищо да подкрепи Слави Трифонов", коментира още пред журналисти Борисов.

Той каза, че уважава много Иван Костов, защото е твърд човек. Борисов разказа история как Костов не е подал ръка на Слави Трифонов, когато са били на кино.

"Партията на Иван Костов днес безусловно, каквото и да правят, подкрепят тази партия на Слави Трифонов, а не най-голямата европейска призната партия от всички - партията на ГЕРБ. До вчера те бяха чалгари за тях, изведнъж отиваме безусловно, да са те, да не са ГЕРБ. Ние това искаме да се запомни за историята и както видяха, блъфират с Росенец, но ние подкрепяме за Росенец, не само подкрепяме, а и внасяме", каза още Борисов.

Той смята, че се готви управление на задкулисието, ако не управлява ГЕРБ.

"Ще действаме отговорно. Изпращаме най-доброто. Днес преговорният екип на ГЕРБ ще бъде Даниел Митов, Томислав Дончев и Румен Христов" Да видим на "Да България" какво не им харесва", каза още Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари