Бойко Борисов пътува за Сърбия с хеликоптер

0
Вучич и Борисов откриват магистралата от Сърбия към България
Вучич и Борисов откриват магистралата от Сърбия към България

Вучич и Борисов откриват магистралата от Сърбия към България.

Пътуването от Белград до България вече ще отнема около 3 часа

Откриват магистралата от Ниш до българската граница. С пускането на новия участък пътуването от сръбската столица Белград до България ще отнема около 3 часа. Продължението на трасето от българска страна все още не е завършено. На официалната церемония по рязането на лентата ще присъстват сръбският президент Александър Вучич и българският премиер Бойко Борисов.

От Белград до границата с България скоростта ще бъде 130 км/час, толкова е максимално разрешено по сръбските скоростни пътища. Участъкът от Ниш до Калотина са последните 23 километра, които завършват сръбската част на общоевропейския коридор номер 10. Той е замислен да свързва Близкия Изток и Западна Европа.

При специални мерки за сигурност и строг пропускателен режим минава последният час, в който тази отсечка няма да е свободно достъпна за леки автомобили. На тунела Банцарево президентът Александър Вучич и премиерът Бойко Борисов ще открият официално новата отсечка от магистралата. От българската част от общоевропейския коридор остават около 30 километра, очаква се те да бъдат завършени до 2021 г. Това е разстоянието от Сливница до Драгоман и от Драгоман до Калотина.

Пред сръбски медии Вучич обяви, че за него днес ще бъде хубав ден и ще поздрави премиера Борисов на български. Във Facebook министър-председателят сподели видео от хеликоптер, с който разглежда магистралата от птичи поглед.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари