Бойко Борисов: Падаха самолети и хеликоптери вследствие на работата на Румен Радев

1
Премиерът гледал само 1 минута от интервюто на президента, но цели 10 минути сипеше критики по негов адрес
Премиерът гледал само 1 минута от интервюто на президента, но цели 10 минути сипеше критики по негов адрес

Въпреки че призна, че е гледал само първата минута от интервюто на президента Румен Радев за предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви, премиерът Бойко Борисов отвърна на критиките му с редица обвинения.

След отбелязването на 30-ата годишнина от учредяването на СДС министър-председателят се спря пред журналисти и в рамките на 10 минути говореше почти изцяло за изказването на държавния глава.

Борисов заяви, че не е харесвал Радев, докато е ръководел Военновъздушните сили (ВВС), информира Дневник. Така той обвърза критиките на президента за сделката със САЩ за придобиването на 8 нови изтребителя Ф-16, за които България плати накуп над 2 млрд. лева. По-рано през деня Радев, който на няколко пъти при воденето на преговорите за бойните машини беше изразил мнение, че шведските "Грипен" предлагат по-добро съотношение между цена и качество, обяви, че не би подкрепил сделка и за "Грипен", ако тя е сключена като тази за Ф-16.

"Цял свят ни хвали за покупката на Ф-16, а той продължава да дълбае защо не са "Грипен". Не го харесвах като шеф на ВВС. Как падаха самолети и хеликоптери следствие на неговата работа. Тогава дойде Аню Ангелов (бел.ред. министър на отбраната в първия кабинет на Борисов) да ме моли да не го санкционираме и не го направихме", каза премиерът.

Бърза справка на "Дневник" показва, че докато Радев е бил командир на ВВС (2014-2016 г.) няма инциденти с паднали самолети или хеликоптери на ВВС. Такива има в периода, в който Радев е зам.-командир на ВВС.

Въпреки че призна, че не го е харесвал като началник на Военновъздушните сили, Борисов каза за Радев, че му е бил приятел преди време и заедно са водили учения. "Не беше такъв човек, но явно властта не е за всеки. Явно дворците, палатите и скъпите дрехи променят хората", каза още премиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари