Бойко Борисов обяви, че е готов за предсрочни избори

0
Борисов: Само че аз няма да съм човекът, който ще ги предизвика
Борисов: Само че аз няма да съм човекът, който ще ги предизвика Видео: БГНЕС

ДПС е особена партия, ако ние имаме противник, който да може да ни излезе на организация, ред, концентрация това са те – не бива да се подценяват никога.

Това каза лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов пред конференцията на партията в зала "Арена Армеец", където бяха представени кандидатите за кметове, предаде репортер на БГНЕС.

В изказването си пред хилядите симпатизанти и членове на партията от цялата страна Борисов не пропусна да спомене любимата си тема за магистралите и метрото.

Предишният мандат ни се случи най-тежката финансова и икономическа криза, разпаднаха се цели държави, ние успяхме и удържахме. Сега ни се случи едно от най-големите преселения на народите. Стотици хиляди хора – жени, мъже, деца, бягат от ятаган и ние сме бягали преди няколко века, каза Борисов по най-горещата тема, вълнуваща цяла Европа.

Вярно е, че на никой не му е приятно да му се развали комфорта, но нас са ни приемали когато сме бягали, продължи Борисов и се обърна към членовете и симпатизантите на ГЕРБ с призив за подкрепа по позицията му.

Българите сме доказали своята толерантност. Няма държава в света, която да не помни какво са направили българите за евреите. Нека не се подлагаме на криворазбрания патриотизъм и национализъм, призова още Борисов и отбеляза, че няколко поколения сирийци, няколко поколения пакистанци живеят добре у нас. Нека бъдем по-толерантни, заяви премиерът.

Борисов отбеляза, че България пази границите си добре от трафиканти и от нелегалните имигранти.

Нека позицията на ГЕРБ бъде позиция на толерантност и на помощ. Вярвайте ми в следващите десетилетия това ще ни се върне с благодарност - да сме цивилизована хуманна европейска държава, каза още Борисов.

Той отбеляза, че борбата с тероризма е едно, а хуманното отношение към бежанците – друго.

Борисов призна в речта си за момент на „върховно изпитание” за полети на руски самолети през нашата територия. Много ясно е записано какво трябва да направят нашите пилоти. „Трябваше да се вземе решение”, каза той след докладите на началника на отбраната и министъра на отбраната. Дали да изпълним това, което имаме като поет ангажимент с ясното съзнание, че на другия ден трябва да събираме останки от хора и самолети по Черно море и тогава разпоредил, ако се наложи да ги пропуснем, с ясното съзнание, че не изпълняваме този поет ангажимент. Истински се надявам в Москва да не си експериментират с нашите приятелски чувства на целия народ към тях, каза Борисов и посочи, че не бива да бъдем провокирани.

Той отдели внимание и на говоренето за „уйдурмата с ДПС”. ДПС е особена партия, ако ние имаме противник, който да може да ни излезе на организация, ред, концентрация това са те – не бива да се подценяват никога. Още повече, че в тях етническият модел съществува, те бягат от него, но винаги може и с външна подкрепа този модел да се задейства, каза Борисов.

Най-лесно и най-удобно е да се прави антиДПС кампания и ние сме я правили, продължи Борисов. Той каза, че трябват и гласовете на ДПС за промяна в конституция, говори и за ролята на ДПС в приемането на промените в закони, сред тях и конституцията. Надавам се да са коректни и да отчитат Реформаторския блок това, което ГЕРБ прави и в здравната реформа и в промяната на конституция. Знам, че ви е трудно и да сте големи и в същото време да ви се говори назидателно, аз трябва да ви кажа, че има министри – идват и казват, ама ние нека да излезем и да си поспори с „по-умните и интелигентите”. Ние сме длъжни, защото стабилността на държавата ни е по-важна от всичко. Трябва да преглътнат и това, което БСП говорят, каза още Борисов. Така че, с ДПС много внимателно. Колкото сме по-силни, толкова по-лесно се работи с тях, смята Борисов. С партньорите от РБ той каза, че по-добра и алтернатива за коалиция от тях няма.

Борисов призова за толерантна кампания. Той припомни мисълта, че ако искаш мир, готви се за война. Ние сме готови във всеки момент да отидем на избори. „Само че аз няма да съм човекът, който ще ги предизвика. Оставам на другите партии да преценят колко и как са отговорни”, каза Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари