Бойко Борисов: Карантината се явява като спасително салче на президентство, правителство и парламент

1
"Сега по нито една важна тема няма да може да се спори, а "ще се скрият зад мониторите на онлайна", заяви лидерът на ГЕРБ
"Сега по нито една важна тема няма да може да се спори, а "ще се скрият зад мониторите на онлайна", заяви лидерът на ГЕРБ Снимка: Фейсбук

 Как отиваш на КСНС да "обезглавиш" държавата", попита бившият премиер 

"Целта на вчерашния КСНС беше да се покаже, че президентството е горната камара на парламента, че оттам се свеждат задачите на Народното събрание и на правителството". Това коментира на брифинг председателят на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, информира БТА

"Спомняте ли си, след КСНС премиерът да не се изкаже", попита той и добави, че снощи политици от управляващото мнозинство са шикалкавили.

И още една цел вижда Борисов на вчерашния КСНС, който според него на пръв поглед е бил ненужен: "Радев да се откачи от това, което е обещавал на евроатлантическите партньори, за да бъде преизбран, и да го прехвърли на в нищо неподозиращия го премиер" като по такъв начин му е отнел възможността за маневри.

Лидерът на ГЕРБ отправи критики и към председателя на парламента Никола Минчев, който е отишъл на заседанието, след като не се е чувствал добре "и знаейки че приятелят му е с коронавирус. В момента карантината се явява като спасително салче на президентство, правителство и парламент", посочи Борисов и попита управляващите: "Ако сте безотговорни към финансите, бизнеса, защо сте безотговорни към здравето. Как отиваш на КСНС да "обезглавиш" държавата", попита гой. И обясни, че сега по нито една важна тема няма да може да се спори, а "ще се скрият зад мониторите на онлайна".

Бившият премиер подчерта, че в Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г. е разписано всичко, просто трябва да се изпълни от двете страни.

Борисов обърна внимание, че "в документа са предвидени всички онези действия, за които премиерът Кирил Петков заявява, че ще предприеме като надграждащи. В него се казва, че двете страни ще съдействат за развитието при осъществяване на регионални проекти като част от процеса за създаване на единна Европа, че ще насърчават взаимните инвестиции, разширяват и усъвършенстват транспортните връзки, ще развиват сътрудничество в туризма, ще насърчават активно и безпрепятствено сътрудничество в областта на културата, образованието, здравеопазването, социалните грижи и спорта".

От партията изразиха също и безпокойство от факта, че през последните седем месеца сме свидетели на хаотично изпълнение на държавния бюджет за м.г. През май м.г. предадохме управлението и справката показва, че към 31 май 2021 г. преизпълнението на данъчните, неданъчните приходи е 2, 8 млрд. лв. повече, отколкото за същия период на предходната година, посочи бившият финансов министър Кирил Анание. В края на декември беше направен разход от 9 млрд.лв., но той фактически ще бъде през 2022 г., този разход ще доведе до лоши последствия за бюджета за 2022 г., предупреди той като припомни, че в коалиционното споразумение има разписани много мерки, които трябва да бъдат финансирани и това може да доведе до по-голям дефицит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари