Бойко Борисов: Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата

0
Когато имаш такива големи инвестиции, трябва да направим и инфраструктурата
Когато имаш такива големи инвестиции, трябва да направим и инфраструктурата

Ще правим път към индустриалата зона Божурище. Имаме много заявки за инвестиции, за милиарди левове, за стотици работници, добре платени.

Този път, който планирахме да разширяваме няма да свърши никаква работа. Неслучайно инвестиртотире питат за инфраструктората. Когато си направил над 200 хил. лв. инвестиция и имаме населено място като Божурище, веднага стигнахме до проекта, който вчера ви го представихме - ще направим един околовръстен път от царица Йоана, който да свързва магистралата със селото. Това възлиза на 50 млн. лв. Това се прави, за да осигурим на хората от Божурище нормален живот.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов на официалното откриване на индустриален център "Божурище". Новата логистична база е на голяма датска компания JYSK, в която са инвестирани 107 млн. евро и ще бъдат разкрити 300 нови и работни места.

"Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата", добави Борисов.

"Дал съм на министрите кратки срокове да започнат процедурите. Веднъж трябва да спасим Божурище, втори път да не изпъдим инвеститорите. Когато имаш такива големи инвестиции, трябва да направим и инфраструктурата", коментира премиерът.

"Асфалта не се яде. Той създава млрд. инвестиции и хиляди работни места. Надявам се да плащат и добре", заяви Борисов.

Той благодари на всички работници и строители, проектанти, инженери. Борисов обеща да направи всичко възможно да се ускорят всички процедури и осигури пълния бюджет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари