Бойко Борисов: БСП много се промени и можем да мислим за експертно правителство

1
Сега няма как да ви подкрепим, но изразяваме уважение към вашите избиратели и вашата парламентарна група, добави Борисов на лидерската среща
Сега няма как да ви подкрепим, но изразяваме уважение към вашите избиратели и вашата парламентарна група, добави Борисов на лидерската среща Снимка: БГНЕС

Сега няма как да ви подкрепим, но изразяваме уважение към вашите избиратели и вашата парламентарна група, добави Борисов на лидерската среща

"Въоръжението за Украйна мина с мнозинството на ГЕРБ, БВ, ДПС, това, което БСП е сложила като червени линии, Ф-16 мина, въоръжението и всичко останало това са закони, приети от НС вече, какъв е проблемът. Надали следващо правителство ще даде оръжие за Украйна". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на днешната лидерска среща с БСП, предаде БГНЕС.

"Ще направим всичко възможно за процеса за правосъдната реформа. Конгресът на ГЕРБ ни е задължил да не приемаме коалиция с БСП. Но ще разговарям с колегите подобна забрана, защото БСП много се промени не би трябвало да е спирачка за някакъв вид техническо, експертно, програмно правителство в един момент. Сега няма как да ви подкрепим, но изразяваме уважение към вашите избиратели, вашата парламентарна група", добави Борисов.

"Тези 4 точки, по които да разговаряме ги има във всички програми, убеден съм, че отиваме за пети път на избори, след това пак същото ще се говори, ако на подобен формат предварително не се изговори как да се формира структуриращо правителство. Днес ги няма вашите коалиционни партньори от преди месец – ПП и ДБ", обърна се Борисов към Корнелия Нинова.

"За нашето правителство с Габровски, което предложихте не му достигнаха 5 депутати, защото този разговор не беше проведен преди. Тогава нямаше да има значение чии е мандатът – първи, втори, трети. Ако имахме подобно решение къде може да се направи правителство и Радев щеше да се съобрази с това. На нас не ни стигна мъдрост, нито сила, нито воля. Как са го подкарали с добре работещ парламент, но не могат да излъчат правителство. Дори за отказа да разговарят с вас, дори вие нямате разделителни линии или червени линии които да притесняват", заяви Борисов.

"Най-лесно е хайде още кампания, приказки, никой не желае сериозно да погледне към управлението, защото е тежко", заяви още Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари