Бойко Борисов: Автомагистрала "Хемус" и пътят "Русе - Велико Търново" са пълноводните реки, които ще променят Велико Търново

0
Той припомни, че държавата е дала над 40-50 милиона лева за развитието на града
Той припомни, че държавата е дала над 40-50 милиона лева за развитието на града

Автомагистрала "Хемус" и пътят Русе - Велико Търново са пълноводните реки, които ще променят Велико Търново, каза при посещението си в града министър-председателят Бойко Борисов.

Той припомни, че държавата е дала над 40-50 милиона лева под формата на различни проекти и инвестиции за развитието на града през последните години. По думите на Борисов дори и в периода на криза към Велико Търново има заявени инвестиционни интереси, заради перспективата, че той ще бъде пресечна точка на стратегическите пътни отсечки.

В Деня на приемането на Търновската конституция министър-председателят Бойко Борисов поздрави жителите на Велико Търново по случай приетата преди 141 години Търновска конституция. По думите му тя е била една от най-демократичните за времето си.

Кметът на града Даниел Панов, който е и председател на УС на НСОРБ е информирал министър-председателя за работата и координацията на общините в извънредното положение, за разкритите помощни колцентрове и множеството доброволци.

Министър-председателят Бойко Борисов и кметът Даниел Панов посетиха предприятието "Хигиенно-медицинска индустрия" ООД във Велико Търново. Компанията е най-големият производител на дезинфектанти в България и има 25-годишен опит в своята сфера. Хигиенните материали, които произвежда екипът от 150 души, са предимно за професионална употреба и най-вече за приложение в лечебните заведения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари