БНТ сравниха прякото включване от ГЕРБ с тези от парламента и правителството

0
В позицията на журналистите се изразява несъгласие с твърденията, отправени от министъра на културата
В позицията на журналистите се изразява несъгласие с твърденията, отправени от министъра на културата Видео: БНТ

В позицията на журналистите се изразява несъгласие с твърденията, отправени от министъра на културата

Екипът на дирекция "Новини и актуални предавания" изрази несъгласие с отправените твърдения от служебния министър на културата проф Велислав Минеков. БНТ не е прекъсвала програмата си, за да излъчи брифинга на ГЕРБ, заявиха от Българската национална телевизия в официално изказване направено в 20 часа тази вечер.

От телевизията отричат да са прекъсвали програмата си, а прякото включване за ГЕРБ било, като за парламент и правителство.

По-рано днес служебният министър на културата Велислав Минеков заяви, че са се натрупали причини да поиска оставката на директорът на БНТ Емил Кошлуков, заради прекъсване на предаване с цел да се излъчи извънредна пресконференция на ГЕРБ.

"Наблюдавах през последните дни как по пет души от бившата управляваща партия се явяват едновременно в сутрешните блокове. Става дума за инцидента от събота, за който получих множество обаждания и питания как е възможно това явление - брифинг на някаква политическа партия да бъде използван, за да се прекъснат предаванията на три телевизии, които са с най-висока гледаемост в България", заяви министърът на културата.

БНТ и БНР са част от системата за национална сигурност. Много добре е описано кога може да се получи прекъсване – в случай на изключителни обстоятелства предаванията могат да бъдат прекъсвани“, допълни проф. Минеков.

От БНТ отговориха в официалното изявление, че прякото включване на част от пресконференцията е било в рамките на актуален информационен блок от редовната програма на обществената телевизия.

Така, както сме правили при други събития, включително на институции като парламента, президента и други политически партии. Според журналистите на БНТ скандалът с подслушването на опозиционни политици е важно събитие и затова смятаме, че зрителите трябва да чуят още информация по темата и различни гледни точки.“ казаха от БНТ.

От телевизията заявиха, че законът за радио и телевизия гарантира редакционната независимост на обществените медии.

Понеже сме сигурни, че министърът на културата познава законодателството, не вярваме, че атаките му са опит за натиск или връщане в годините, които смятахме за безвъзвратно отминали.“ завършиха от телевизията своето изявление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари