BMW: Собствениците на E46 да спрат да ги карат незабавно

3
Собствениците на засегнатите автомобили са инструктирани незабавно да спрат да ги карат заради опасност за живота и здравето
Собствениците на засегнатите автомобили са инструктирани незабавно да спрат да ги карат заради опасност за живота и здравето

BMW Australia обяви спешна сервизна акция за над 12 000 тройки E46, произведени между ноември 1997 и юни 2000 г.

Собствениците на засегнатите автомобили са инструктирани незабавно да спрат да ги карат заради опасност за живота и здравето.

Компанията е издала и подробен списък от 254 страници с идентификационните номера на всички потенциално опасни "тройки", а притежателите им са призовани да се свържат с най-близкия дилърски център на компанията, за да си запишат час за инспекция, пише Факти.бг.

Акцията е предизвикана от Австралийската комисия по конкуренцията и потребителите (ACCC), според която съществува "критичен риск от смърт и животозастрашаващи травми за водача и пътниците" заради печално известните еърбегове Takata. ACCC разследва два случая на взривове на механизма за издуване на въздушните възглавници, в единия от които е настъпила смърт, а във втория е ранен човек.

Ако при техническия преглед бъде установено, че еърбегът трябва да бъде сменен, BMW Australia обещава "заем, кола под наем или възстановяване на разходите за алтернативен транспорт", докато проблемът бъде отстранен. От ACCC отбелязват, че собствениците "могат да обсъдят обратно изкупуване с производителя", тъй като за подходящи части може да се чака до 18 месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари