Блокада на пътя София - Варна в деня на голямото прибиране

0
В посока София се е образувала близо трикилометрова колона от коли
В посока София се е образувала близо трикилометрова колона от коли Видео: bTV

Медиците от болницата в Ловеч излязоха на протест.

Лекари, медицински сестри, санитари и пациенти са на главен път СофияВарна, при разклона за Абланица и направиха пътна блокада.

Действията им са продиктувани от десетките мирни, но безрезултатни до момента протести, с които настояваха за стабилизиране на финансовото състояние на лечебното заведение. Те бяха подкрепени от жители на Ловеч и областта. Присъединиха се и таксиметровите шофьори.

Движението по главния път София - Варна се пропуска на всеки 10 минути, за да не се образуват големи колони от автомобили. В района има засилено полицейско присъствие, до този момент няма инциденти и напрежение.

В посока София се е образувала близо трикилометрова колона от коли, по данни на пътните полицаи. Блокадата ще продължи до 18.00 часа.

Проблемите в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" – Ловеч, свързани с тежкото финансово състояние, могат да се решат с реформа, а не с протести, каза по-рано кметът на общината Корнелия Маринова пред журналисти по повод на продължаващите протести на медиците заради неизплатени заплати и неясното бъдеще на лечебното заведение, предаде БТА.

По думите на Маринова, като основен акционер държавата вече е била предложила оздравителен план.

"Беше почти стартирал за изпълнение и отново не бяха съгласни медицинските работници. Не може с непрекъснат отказ от реформи да искаме промяна към добро. Не може заведението да функционира по начина, по който е работило десетилетия. С питания и с протести не става. С реални стъпки става. Държавата предложи такива стъпки", поясни кметът на Ловеч. Тя добави, че като акционер общината е направила необходимото за подпомагане на болницата.

"Което е поискано от Съвета на директорите - и по отношение на отсрочване на задълженията, и по отношение на КСС. Аз също искам яснота за здравното заведение", каза още Корнелия Маринова.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари