Близо 500 души с коронавирус починаха в Русенско

0
Броят на излекуваните достигна 7436
Броят на излекуваните достигна 7436

Броят на излекуваните достигна 7436

Почти два пъти повече заразени отколкото оздравели, отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе за изминалата седмица спрямо периода между 15 и 21 февруари. Леко покачване се наблюдава и в показателя 14-дневна заболеваемост. Към вчерашна дата той показва 109.5 потвърдени случая на 100 000 души население, а през предходната седмица той беше 91.0. Това означава, че област Русе и към момента продължава да бъде в т.нар. оранжева зона по показател 14-дневна заболеваемост. Припомняме, че за да бъде отнесен даден регион към оранжевата зона на база 14-дневна заболеваемост, то индикаторът трябва да бъде между 60 и 119.9.

По-детайлната статистика сочи, че за периода между 22 и 28 февруари са установени 141 нови случая на COVID-19, а излекуваните през изминалата седмица са 77, което е с 20 повече отколкото между 15 и 21 февруари. Също така през изминалата седмица 14 човека с доказана коронавирусна инфекция са починали, което с четирима души по-малко отколкото през предходната.

Най-много излекувани през изминалата седмица бяха отчетени в четвъртък, когато за едно денонощие оздравелите наброяваха 69. В крайна сметка от началото на пандемията към днешна дата диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе са 8289, като активните случаи са 359. Броят на излекуваните достигна 7436, а починалите станаха 496 на възраст между 26 и 98 години.

От месец март миналата година до сега най-много заразени с коронавирус в област Русе бяха регистрирани на 11 ноември – 218. От друга страна положителен рекорд беше поставен на 8-и декември, когато в рамките на 24 часа преборилите заболяването бяха 403-ма.

Необходимо е да бъде отбелязано, че новите случаи на коронавирусна инфекция се обявяват за изминалото денонощие, но настоящата информация е изчистена от натрупване и обхваща дните, когато са направени съответните тестове, а не когато са обявени. Периодът на анализ е от 22 до 28 февруари включително. От Областния оперативен щаб информират още, че постоянно продължават да се извършват проверки за спазване на наложените противоепидемични мерки на територията на всички общини в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари