Близките на Пламен: Искаме убиеца да се намери!

1
Той е на свобода повече от две седмици, как може да убиеш човек преспокойно и просто да си живееш живота, а ние да погребем наш близък
Той е на свобода повече от две седмици, как може да убиеш човек преспокойно и просто да си живееш живота, а ние да погребем наш близък Видео: Русе Медиа

Близки и приятели на 41-годишния Пламен Младенов, починал след катастрофа в Русе, се събраха днес на протест пред Съдебната палата.

Те настояват да се издири виновникът за инцидента, който е довел до смъртта на бащата на две деца, предава Русе Медиа.

Пламен Младенов е блъснат на 9 октомври в района на кръговото кръстовище на ул. „Шипка“ и ул. „Чипровци“, докато е пресичал неправилно вечерта. Ударен е от неизвестен автомобил, който не е спрял да му окаже помощ. Пострадалият е откаран в тежко състояние в болницата, където е изпаднал в кома и е починал няколко дни по-късно.

Не само в град Русе, а в цяла България няма справедливост. Става въпрос за убийство, повече от две седмици нямаме никаква информация. Това е престъпление, в което извършителят бяга, не извършва първа помощ на пострадалия. Просто е с бясна скорост, минава и го убива“, казва племенникът Орлин Георгиев. Младежът се е върнал от Германия, където работи, заради инцидента и е предприел самостоятелно издирване на свидетели и записи от района. На тях, по думите му, се вижда червен автомобил, но засега не може да бъде идентифициран.

Орлин апелира органите на реда и прокуратурата да си свършат работата. „Няма значение кой от коя раса е, все пак сме хора, днес убиват наш, утре може да е ваше дете, роднина, близък. Искаме справедливост, искаме убиеца да се намери. Той е на свобода повече от две седмици, как може да убиеш човек преспокойно и просто да си живееш живота, а ние да погребем наш близък“, заяви още Орлин.

Разследването по случая продължава и са предприети всички действия за установяване самоличността на водача на превозното средство, коментира окръжният прокурор Георги Георгиев. Той кани на среща утре в кабинета си близките на загиналия, за да ги запознае с действията по случая, извършени от разследващите до момента.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари