Блъснаха пешеходец в квартал "Чародейка"

1
Пострадалият пешеходец е бил прегледан от екип на спешна помощ, който му е установил охлузни рани по лицето, но е отказал допълнителен преглед в болница
Пострадалият пешеходец е бил прегледан от екип на спешна помощ, който му е установил охлузни рани по лицето, но е отказал допълнителен преглед в болница Снимка: Архив

Два случая с блъснати пешеходци в Русе.

На 12 декември около 15:15 часа на улица "Видин" – кръстовище с улица "Мария Луиза", товарен автомобил „Дачия Докер“, управляван от 41-годишен мъж е нарушил правилата за предимство и е причинил ПТП с леко ранен пешеходец.

Водачът на превозното средство е навлязъл в кръстовището от улица "Видин" към улица "Мария Луиза", за да извърши маневра завиване наляво и не е пропуснал пресичащата от ляво надясно пешеходка на 81 г., при което я е блъснал с предна част на МПС-то в зоната на кръстовището и тя е паднала на платното. След инцидента водачът я е откарал до болница „Канев“, където при преглед са ѝ установени натъртвания в областта на гръдния кош и на крак. Жената е била освободена за домашно лечение. Екип на пътна полиция е документирал случая по административен ред.

По-късно на същия ден около 19:45 часа на улица "Филип Станислалов" - до блок 403 в квартал "Чародейка", след като пешеходец е излязъл внезапно на платното за движение е блъснат от лек автомобил „Пежо“. 36-годишният пешеходец е бил прегледан от екип на спешна помощ, който му е установил охлузни рани по лицето, но е отказал допълнителен преглед в болница. Екип на пътна полиция е документирал случая по административен ред, посочвайки като причина – „нарушени правила за движение на пешеходец“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари