Благотворителен концерт в Русе събира средства за паметник на Васил Левски в Тараклия

0
Концертът ще се проведе на 30 май в Голяма зала на Доходно здание
Концертът ще се проведе на 30 май в Голяма зала на Доходно здание Снимка: Община Русе

Концертът ще се проведе на 30 май в Голяма зала на Доходно здание

На 30 май (вторник) от 18:00 часа в Голяма зала на Доходно здание ще се проведе благотворителен концерт в подкрепа на инициативата на българската общност в Тараклия, Молдова, за изграждане паметник на Васил Левски. Монументът ще бъде монтиран пред открития наскоро Младежки мултикултурен център с името на Апостола в молдовския град.

Концертът се организира от Общинския детски център за култура и изкуство и Общински младежки дом по инициатива и с подкрепата на Община Русе и Общински съвет - Русе. В него участие ще вземат формации от Общински детски център за култура и изкуство - Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Зорница“ и Хоровият състав към него, Фолклорен танцов ансамбъл „Русчуклийче“ и Детска вокална група „Слънце“.

Общински младежки дом ще се включи с изпълнения на Танцово студио „Импулс“, Фолклорно танцово студио „Зора“ и Вокално студио за поп и джаз пеене „Икономов“.

Ученици от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, обучаващи се в специалността „Класически танц“ и Формация за модерен балет „Мираж“ ще представят свои композиции.

Билети на стойност 5 лв. могат да бъдат закупени от 29 май до началото на събитието на касата на Доходно здание. Във фоайето ще бъдат поставени и урни за доброволни дарения.

През месец март Общински съвет-Русе на свое заседание гласува да бъдат отпуснати 10 000 лв. от общинския бюджет за изграждането на паметника на Апостола в Тараклия, припомниха от общината. Идеята среща подкрепата и на Асоциацията на българите по света, както и на община Варна, като до този момент са получени доброволни дарения и от други страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари