Благоевград на протест: Младите няма да отидат на дискотека, а ще свалят правителството

4

Над 200 души се включиха във втория протест с искане за оставка на правителството в Благоевград.

След митинг пред общината, протестиращите със скандирания "мафия" и "оставка" се отправиха на шествие до паметника на Гоце Делчев, където поднесоха цветя. След това шествието се върна пред Областната управа, където бяха повторени скандиранията.

Обявявам се против мафията, корупцията и лошото усвояване на средства от ЕС. Искам оставката на правителството и на Гешев. Протестът е граждански - хората от всички политически нива, социални класи и етноси се обединяват, за да изразят своето желание за промяна“, каза Славина Топурска.

Подкрепям протестиращите в София. Искаме по-добро бъдеще за нас младите и родителите ни, за бабите и дядовците ни, дали всичко за родината“, добави София, загърната в трибагреника.

Улицата е народът на България. Винаги така се случва в демократичните общества, а ние претендираме да сме такова. Ние сме тук докато падне правителството, което е срещу народа на България, не спазва закона.

И очевидно с колаборация с олигарсите и с корумпираната прокуратура вървят срещу народа си. Ще бъдем тук всеки ден и час докато те си отидат и България стане нормална, проевропейска, цивилизована, демократична“, каза Калоян Ханджийски.

Той на премиера не вярва, попита кое ще се счупи, ако той си отиде - корупцията ли? "Хората изнемогват и липсва справедливост. Прокуратурата се бори срещу демократичните институции. Не е нужно да си фен на президента, а да си на страната на демократичните институции и правилата, които се спазват", каза още мъжът.

Сега виждам само хора, които подкрепят България, нямаме политически и етнически цветове. Тук сме будната съвет на България. Утре ще сме много повече. Гражданската енергия ще ескалира и това, че се стои до полунощ е показателно за енергията на хората и това, че правителството трябва да си отиде“, добави Ханджийски. Според него, младите хора няма да отидат на дискотека, а ще свалят правителството - по думите му "нагло, арогантно, неспособно, разделно".

Ханджийски смята още, че не може корупцията да няма алтернатива, в демократичните страни си отиват провалилите се и некомпетентни. От там натам народът ще избира. „Няма да е лесно, властта ще се бори със зъби и нокти да остане“, каза още той.

Във вторник протестът продължава пред Областната управа. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари