Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Благодарност към човекът, платил операцията на възрастен мъж

6
Случаят, който звучи като приказка, е действителен, а главният герой в него е 69-годишният Андрей
Случаят, който звучи като приказка, е действителен, а главният герой в него е 69-годишният Андрей

Искам да ви разкажа за един случай от последните дни. Човекът ми е съсед и ме помоли да напиша, за това, че все още има добри хора, понеже той няма достъп до интернет.

Случаят, който звучи като приказка, е действителен, а главният герой в него е 69-годишният Андрей. Срещата между двамата мъже е случайна, на улицата. Там, където ежедневно Андрей "заработва‘" доходите си, за да оцелява, разчитайки на милосърдието на хората.

Дядото всеки ден седи с двете си патерици в района на Морската градина, където го намерил и неговият благодетел. Спрял се до него и го заговорил. Андрей му споделил, че е напълно сам и е излязъл на улицата ,за да изкара някой лев за храна. Казал му и за голямата си болка ,че не вижда добре, защото има старческо перде на едното си око.

"Тогава той ме попита искам ли да ми помогне .Аз се съгласих и двамата отидохме в болницата ,където ме записаха за операция. Човекът плати 1500 лв, а на мен ми даде 50 лв за храна. Хората ме оперираха и сега виждам много добре. Много съм благодарен на този човек за добрината. Запитах го как се казва, той ми отговори, че е Иван Стефанов от гр. Русе, но това не било важно, важно било да бъдем хора и бъда жив и здрав... Помолих го за телефон, за да му благодаря, но той ми каза, че няма нужда, може един ден живота да ни срещне отново. Това е, което запомних. Изключително рядко срещан човек! Никой не е правил такива неща за мен..", с насълзени очи разказва Андрей

Съдбата на Андрей е като на много други българи, живеещи на ръба на оцеляването. Целият му трудов стаж е минал като животновъд по кравефермите. Той е напълно сам, няма близки или роднини. Няма и собствен дом, а живее на квартира, за която заедно с двама работници плащат наема на месец. Пенсията му е малка ,доходите му за храна за от подаянията на хората.

Благодарен е на всеки, който му помага и най-много на благодетеля си, който му връща зрението!!!

Автор: Весела Боянова
(Автор: Весела Боянова - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Той
    Много добро дело на Достоен Гражданин на РБ. Сренчо Пилфкоф може да се поучи нещастика.
  • 23
    3
    аз
    Жив и здрав да си Иван Стефанов и всички твои близки
  • 26
    2
    Моето име
    Операцията е била безплатна, но лещата се рлаща от болния. Браво на човека! Така се помага. Не само по Коледа и не с три вафли и сто снимки, докато ги даваш.
  • 19
    1
    Истината
    Добро дело! Но нали здравеопазването в България е безплатно! Поне така пише в Конституцията!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари