Бизнесът в Русе: Чиновниците, корупцията и сивата икономика ни пречат

1
Почтеният бизнес в града е изправен пред невъзможност да работи ефективно
Почтеният бизнес в града е изправен пред невъзможност да работи ефективно Снимка: Русе Медиа

Проблемите, които пречат на развитието на бизнеса в Русе, бяха дискутирани днес в Русе

Това се случи на среща на членовете на Русенската стопанска камара с водача на листата на „БСП за България“ Крум Зарков, предаде Русе Медиа. Раздутата администрация от чиновници, корупцията, сивата икономика в съчетание със скока на цените на суровините, тока и горивата изправят почтения бизнес пред невъзможността да работи нормално.

Подобни срещи се правят от Стопанската камара в Русе с всички политически сили. „Искаме да изкажем желанието на регионалния бизнес как да се развива в близките 4 години. Искаме всички депутати, които искат да изслушат нашите мнения, да изслушат проблемите и да намерим общата линия, която да направи България, трикольора, герба и град Русе нужният водещ регион за Дунавския регион. Да може бизнесът и предприемачите да бъдат информирани за намеренията на бъдещите депутати и за техните познания, същевременно и те да информират своите лобисти какви са целите и възможностите на Русенския регион. Нещата се случват благодарение на мениджърите. Това са хората, това са двигателите, това е успехът на нашия град“, каза председателят на РСК проф.Красимир Ениманев.

Проблем създава и законовото ограничение за наемане на работна ръка извън Европейския съюз. „Имаме желание да вземем работници от Виетнам, Украйна, Молдова, а това става изключително трудно и съответно ние сме неконкурентоспособни“, коментира още проф.Ениманев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари