Бившият шеф на „Ел Би Булгарикум“: Бяхме неудобни, защото казвахме повече "не", отколкото "да"

0
Бившият шеф на „Ел Би Булгарикум“: Бяхме неудобни, защото казвахме повече "не", отколкото "да"

Николай Маринов разкри, че е получавал нареждания да назначава хора, близки на министъра

"Бяхме неудобни, защото казвахме повече "не", отколкото "да". За назначаване на близки на министъра, на хора на заплати 5000 лева. Обаждаше ми се г-н Димитров, който ми казва началника на кабинет на министъра или министъра ми каза, назначи този и този на тази заплата и тази длъжност. Около четири пъти отказах назначения. И всички мои откази веднага след вписване на г-н Русев са назначени на такива заплати.“

Това каза в ефира на Euronews Bulgaria Николай Маринов - бивш изпълнителен директор на „Ел Би Булгарикум“ ЕАД.

"Държавата не е ощетена. Аз като изпълнителен директор съм защитил максимално интереса на дружеството. Господата сега продължават да купуват мляко на цени, над които аз съм ги купувал. Купувахме над 90% българско мляко. Имаше внос, но той беше 10% от Румъния. Имало е и от Полша. Имаше пробна доставка от Унгария. Трябва да кажем, че в България няма достатъчна суровина от мляко, която да задоволи нашите нужди.

Бях заложил на социалната функция "Ел Би" да изкупува българско мляко, само там където не ни е достигало сме купували вносно.

Не сме закупували джипове. Два товарни камиона, една цистерна за мляко и два леки автомобила за нуждите на търговците. Ние разнасяме стока в различни малки и големи магазини в провинцията, затова ни трябват тези автомобили.

Не знам как тези господа на такива високи постове могат да си позволят в национален ефир да лъжат българския народ.

Млякото няма как да има изтекъл срок на годност, защото от производителите идва при нас. Не сме и продавали преработено мляко с изтекъл срок на годност.

Това е кампания на министъра за овладяване на дружеството.

Ние не сме голям играч, но държавата категорично има нужда от такава кампания. Цената на кашкавала в момента е около 18 лв. себестойност, максимум. За сиренето е около 14 лв. Всичко над това са различни разходи на различните производители, но оттам на сетне е печалба и надценки".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари