Бивш затворник отмъкна автомобила на разносвач на пици в Русе, последва гонка

2
Крадецът изоставил колата за разнос на пици пред детска  градина в центъра на града
Крадецът изоставил колата за разнос на пици пред детска градина в центъра на града Снимка: Dunavmost, архив

Разносвач на пици преживя истински ужас след като посред бял ден му задигнаха служебната кола

На 29 май в 20 часа, чрез тел.112 в ОДМВР-Русе е постъпил сигнал от мъж, който съобщил за открадната кола. Мъжът обяснил, че работи по разнос на пици и около 19:50 часа паркирал, управляван от него лек автомобил „Тойота Ярис“ пред заведение на ул. "Студентска", където го е оставил за кратко отключен с поставен на таблото ключ и влязъл в обекта за получаване на поръчки.

После излизайки от заведението видял, че колата се движи по ул. "Студентска" в посока Парка на възрожденците и веднага се обадил на спешния телефон. При последвалите незабавни действия от страна на дежурните полицейски екипи, колата е била открита изоставена на ул." Батак", в района на кръстовището с бул. "Придунавски", с отключени врати и ключ на таблото.

В хода на продължилите оперативно-издиравателни действия е установен и извършителя. Оказало се, че това е 24-годишен мъж от с. Сеслав, който е бил освободен от затвора три дни преди това - на 26 май. За случая е докладвано на дежурен прокурор и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.346 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари