Битите на протест студент и журналист: Има отричане на реалността, властта не си признава грешките

0
Полицаите не са ни били, те се опитвали да ни озаптят, заяви Евгени Марчев
Полицаите не са ни били, те се опитвали да ни озаптят, заяви Евгени Марчев Видео: Евроком

Полицаите не са ни били, те се опитвали да ни озаптят

"В България от управляващите не е прието да се признае, че е извършена грешка, а още повече престъпление. Има протокол, по който се действа. И тези полицаи не са извършили престъпление, а са нарушили разпоредби. И както обясняваха, те са се опитали да ни озаптят. Отказват, да признаят грешката си", каза битият студент Евгени Марчев.

Има отричане на реалността, властта не си признава грешките, каза журналистът Димитър Кенаров в "Честно казано с Люба Кулезич" пред Евроком.

Много хора се поддават на внушения и са забудени, каза още Кенаров и даде пример с баба му, хора от провинцията. Доверието във властите е много ниско и това се дължи точно на такова поведение на властта, допълни той.

Моята мярка "задържане" още не е паднала. А те нямаха претенции за задържане. Бях в прокуратурата, писахме , дадох обяснения, казаха, че ще работят, ще извикат свидетели. Има едно чакане. Обясниха, че ще им е трудно да кажат, кой е полицаят, който е замахнал, разказа Кенаров.

При мен е същото. Прокуратурата не е решила дори дали да започне досъдебно производство. Вътрешната проверка на МВР дори изяснила, че срещу мен няма насилие, обясни и Марчев.

Има тотална липса на профеионализъм у полицаите. Не знаят правата на журналистите, на протестиращите, обясни журналистът. Полицаите знаят, че действат пред камерите и не се притесняват от наказание. Или пък на тях им е наредено, обясни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари