Бит от полицаи: Изритаха ме в главата и лещите ми паднаха

0
Свидетелски разказ за преживяното по време на миналогодишните протести изслушаха депутатите от комисията, която разследва полицейското насилие
Свидетелски разказ за преживяното по време на миналогодишните протести изслушаха депутатите от комисията, която разследва полицейското насилие Видео: Фейсбук

Даниел Павлов свидетелства пред парламентарната комисия, която разследва насилието по време на протестите през 2020 г.

Свидетелски разказ за преживяното по време на миналогодишните протести изслушаха депутатите от комисията, която разследва полицейското насилие, предава Dir.bg. Пред тях се яви един от пострадалите миналия септември - Даниел Павлов.

"Полицаите ме изритаха така в главата, че лещите ми паднаха", описа той преживяното пред комисията, оглавявана от Николай Хаджигенов.

"Може да съм бил по-емоционален, но не съм извършил нито физическо, нито вербално насилие. Бях се обърнал настрани, трима или четирима полицаи ме издърпаха агресивно, повалиха ме на земята и ме изритаха в главата. Лещите ми бяха избити от очите. В продължение на 20-30 секунди не можех да си поема никакъв въздух заради силното извиване на ръцете отзад", разказа Павлов.

По думите му полицаите и прокурорът са твърдели, че е оказал съпротива при ареста.

"Подали сме сигнали в МВР, в прокуратурата за полицейско насилие. Беше ми изпратено писмо от прокурор Иво Боев, който казва, че не открива никакво полицейско насилие, а аз съм оказвал страхотна полицейска съпротива. Бил съм ритал полицейския бус, което е копи пейст, доста други обвиняеми го имат. И пиратка, гръмнала в очите на полицай съм бил метнал. И двете не са верни. Прокурорът казва, и че не е упражено никакво насилие срещу мен, което не е вярно", свидетелства още потърпевшият.

Председателят на комисията Николай Хаджигенов изброи имената на седем полицаи, заснети да бият протестиращите зад колоните на Министерския съвет. Той твърди, че става въпрос за Митко Савовски, Стоян Стоянов, Венцислав Георгиев, Али Алиев, Дани Димитрова и Андон Андонов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари