Бионсе призова за справедливост за убития Джордж Флойд

1
Афроамериканецът почина в Минеаполис при полицейски арест
Афроамериканецът почина в Минеаполис при полицейски арест Снимка: Getty Images/Guliver

Световната звезда Бионсе поиска "справедливост" за Джордж Флойд - афроамериканецът, който почина в Минеаполис при полицейски арест и призова за участие в петиция, която вече е събрала повече от 7 милиона подписа.

Ние имаме нужда от справедливост за Джордж Флойд“, казва певицата в 50-секундно видео, публикувано в Instagram, където тя има 147 милиона последователи, съобщи БГНЕС.

"Всички бяхме свидетели на убийството му посред бял ден. Ние сме съкрушени и обезкуражени", казва тя на фона на пиано. "Не говоря само за цветнокожите. Независимо дали сте бял, черен, метис или нещо друго, сигурна съм, че се чувствате отчаяни от расизма, който съществува в Америка днес".

„Вече не можем да гледаме в друга посока“, добави 38-годишната знаменитост, самата тя афроамериканка. "Джордж е нашето семейство (...), защото е американец. Твърде много пъти сме виждали тези жестоки убийства и няма никакви последствия".

"Да, някой е бил обвинен, но правосъдието все още не се е произнесло", казва тя.

В профила й в Instagram е добавен линк към официалния й уебсайт, който показва снимка на Джордж Флойд, с хаштага „Не можем да дишаме повече“, с препратка към последните думи на Флойд, умолявайки белия полицай да отпусне хватката си.

Петицията, стартирана на сайта Change.org, в настояване за справедливост, и в която Бионсе кани интернет потребители да участват, вече е събрала повече от 7 милиона подписа, което прави петиция най-популярна в историята на сайта. Тя бе подкрепена и от звездите Ариана Гранде и Карди Б.

Други американски знаменитости също надигнаха глас, за да осъдят смъртта на Джордж Флойд.

"През последните дни степента на отчаянието, гнева и тъгата, които изпитвам, ме завладя", написа певицата Риана под снимка на Джордж Флойд в профила й в „Инстаграм“

Дерек Шовин ме преследва!“, казва тя за полиция, обвинен в убийство по непредпазливост, и осъжда „убийствата и линчуванията ден след ден“.

"Уморих се да виждам черни мъже да умират", каза през сълзи чернокожият американски рапър Килър Майк в Атланта, докато говореше. "Искаме системата, която прилага системен расизъм, да бъде изпепелена", заяви той, докато призоваваше протестиращите в Съединените щати да се успокоят. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари