Бил Гейтс: Ваксините са важни

0
Един ден, когато ние се сдобием ваксина срещу коронавирус, ние ще я разпространим в световен мащаб"
Един ден, когато ние се сдобием ваксина срещу коронавирус, ние ще я разпространим в световен мащаб" Снимка: Getty Images

Ваксините са важни, това е казал Бил Гейтс пред BBC.

Американският милиардер е дал обширно интервю за британската медийна корпорация в навечерието на очакван световен форум, посветен на изследвания и разработване на препарати за имунизация. Предвижда се световни лидери, големи международни компании и частни лица да съберат над 7,4 милиарда долара за тази цел.

"Всяко едно дарение в тази насока е добре дошло, защото то ще може да спаси живота на милиони хора по целия свят", е посочил още Гейтс.

BBC припомни, че заради световната пандемия от коронавирус около 80 милиона деца по цял свят са пропуснали насрочените имунизации срещу други заболявания (детски паралич, морбили и други). "Това създава допълнителна опасност за здравето и живота на децата", е заявил милиардерът.

Според думите на един от основателите на високотехнологичния гигант "Майкрософт" е имало още един риск. "Дезинформацията относно това, че ваксините са били опасни за хората, че са били част от световен заговор и т.н. представлява огромна опасност за борбата срещу много болести, включително и срещу COVID-19", е посочил той.

"Един ден, когато ние се сдобием ваксина срещу коронавирус, ние ще я разпространим в световен мащаб", е посочил още Гейтс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари