Бил Гейтс пред ученици: Вземете телевизора и го хвърлете!

6
Какви съвети даде бизнесмена на възпитаници в горните класове в Америка?
Какви съвети даде бизнесмена на възпитаници в горните класове в Америка? Снимка: GettyImages

Много често легендарни бизнесмени хора отправят съвети към завършилите университети и училища.

И така, един от най-успешните хора в света - създателят на корпорацията на Microsoft Бил Гейтс преди няколко години е поканен да изнесе лекция пред американски ученици от горните класове. В речта си,коментирана от zen.yandex.ru, той посочва няколко сурови житейски правила, които са му помогнали да постигне такива впечатляващи резултати, пише Money.bg.

Бил Гейтс подчертава, че ежедневното възпитание на оптимизъм и политическа коректност формира поколение, което е далеч от реалността и това неминуемо води до неуспехи в света на възрастните.

1. Животът не е честен - примирете се с този факт.

Не бива да очакваме, че ако сме помогнали на някого, той определено ще ни помогне. Не, това не винаги е така.

2. Светът не му пука за вашето самочувствие и самоуважение.

Светът очаква от вас някакви постижения, преди да вземе предвид чувството ви за собствена достойнство.

Дошли сте на тази планета, за да я направите по-добра! Действай! И каквото и да се случи с вас, важно е пълното посвещаване на целта. Само напред!

3. Много е малко вероятно да ви плащат 40 хиляди годишно веднага след като напуснете училище. Не ставате вицепрезидент на компания с лимузини и лични шофьори, докато не го заслужите.

Да, може би ще го получите, но само благодарение на родителите си. Не! Постигнете всичко сами. Изградете живота си. Няма правилни или грешни решения! Има само опит и знания, а това е най-ценното!

4. Ако смятате, че вашият учител е строг и взискателен, изчакайте да се срещнете с шефа си. За разлика от учителя, кариерата на шефа зависи от това как се справяте със задачите си.

Да си шеф е по-трудно, отколкото звучи ...

5. Пърженето на бургери в Макдоналдс не е под вашето достойнство. Прадедите ви биха нарекли всяка работа - дори тази - "добър шанс".

Вярно е, не трябва да се страхувате и унижавате! Ами ако получите повишение на тази работа? Не е за вас да местите мебели, а вие пазите здравето си. Спомнете си как хората са работили през целия си живот на полето, и това не беше толкова отдавна...

6. Не бързайте да обвинявате родителите си за всеки свой провал. Не хленчете за вашите неуспехи, поучете се от тях.

Провалите изобщо не съществуват. Има само опит. Ставате по-силни, по-умни. Поемете отговорност за себе си и ще растете.

7. Преди да се родите, родителите ви не са били толкова скучни и безинтересни хора, колкото ви се струват сега. Те станаха такива, спечелвайки вашето безгрижно детство, перейки дрехите ви и слушайки безкрайното ви говорене колко сте готини.

Ето защо, преди да отидете да спасите горите на Амазонка от унищожение от алчното поколение на родителите си, опитайте първо да почистите стаята си.

8. Вашето училище премахна разделението на победители и победени, а животът не. Някои училища спряха да дават лоши оценки и им позволиха да се явят на теста толкова пъти, колкото е необходимо. Това няма нищо общо с това, което се случва в реалния живот.

Като цяло училището ви дава само основни знания. Развивайте се, търсете информация, развивайте се. Училището не ви дава никаква гаранция!

9. Животът не е разделен на семестър, летните ваканции не съществуват и много малко работодатели се интересуват да ви помогнат да намерите собственото ви "Аз". Ще трябва да направите това в свободното си време.

Управлявайте времето си разумно. Научете нови неща, подобрете ежедневието си. Човек, който спира да учи, умира бързо.

10. Не бъркайте реалния живот с това, което се показва по телевизията. В живота хората трябва да прекарват по-голямата част от времето си не в кафене, а на работното място.

Реалният и виртуалният живот са различни неща. И по-добре изобщо да не гледате телевизия. Отсега нататък вземете телевизора и го хвърлете в далечния ъгъл. Нещата, които се показват там, няма да ви дадат нищо. По-добре четете книги, те са по-полезни!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари