Безплатни кардиологични прегледи на площад "Свобода"

0
Каним жителите и гостите на града в специално обособена шатра
Каним жителите и гостите на града в специално обособена шатра Снимка: microlife.bg

Във връзка с отбелязването на Световния ден на сърцето, Български Кардиологичен Институт и болница „Сърце и Мозък“ Плевен създадоха организация за консултиране на гражданите от големите областни градове, страдащи от сърдечносъдови заболявания.

Всички можем да бъдем Герои на Сърцето като дадем обещание... на приятелите си, на семейството си, на нашите пациенти и служители.

Тази година, на Световния Ден на Сърцето, част от нашата мисия е да осигурим равенство за всички по отношение на здравето на Сърцето.

Бихме искали да създадем глобална общност от Герои на Сърцето, хора от всякакви сфери, които полагат усилия да водят един по-дълъг и качествен начин на живот със Здрави Сърца като се хранят по-здравословно, кажат “Не” на тютюнопушенето и като професионалисти в здравната сфера помагат на своите пациенти да се откажат от него и да намалят нивата на холестерола си, водят по-активен начин на живот и работят в насоката за по-здравословна работна обстановка.

Сърдечно-съдовите заболявания са убиец номер едно към днешна дата, но не е нужно да бъде така.

Само с малки промени в начина си на живот, бихме могли да намалим риска от сърдечни болести и инфаркт също, както подобряването на качеството ни на живот би дал един добър пример на идните поколения.

Със съдействието на Община Русе организираме напълно безплатно да мерим кръвно налягане, индекс на телесната маса, да говорим за превенция и здравословен начин на живот и дадем възможност на гражданите на Русе да задават своите въпроси и получат отговори от специалистите на МБАЛ „Сърце и Мозък“ Плевен.

Каним жителите и гостите на града в неделя, 29 септември, от 10:30 ч. в специално обособена шатра, разположена на пл. Свобода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари