Без хора, Русе ще загине!

5
Русенци изразяват своето несъгласие за разрешение на МОНТЮПЕ за „Инсталация за претопяване“
Русенци изразяват своето несъгласие за разрешение на МОНТЮПЕ за „Инсталация за претопяване“

Русенци изразяват своето несъгласие за разрешение на МОНТЮПЕ за „Инсталация за претопяване“.

Без хора в Русе, каквато и икономика да се създава, градът ще загине.

Иван Белчев от Русе изказва своето несъгласие да бъде дадено разрешение МОНТЮПЕ в Русе за експлоатация на „Инсталация за претопяване, включително леене на алуминий и други метали“ с капацитет над 4 тона за денонощие за олово и за кадмий и 20 за денонощие за всички останали метали

Факт е, че през 2016 г. Министерството на околната среда и водите глоби с половин милион лева МОНТЮПЕ заради обгазяване на Русе през септември 2016 г., а през 2017 г. заради неорганизираното изпускане в атмосферния въздух на необхванати и непречистени емисии от технологичния процес глобата беше 100 000 лв. Тежките миризми в Русе се усещат от отварянето на завода през 2013 г. 

Смятам, че МОНТЮПЕ замърсява въздуха на Русе с газове, образуващи се по време на дейността на предприятието, включително при преработката на метали. Допълнително съоръжение в предприятието би засилило замърсяването на въздуха в Русе.  

Въпросът беше повдигнат в социалната мрежа Facebook и за 3 часа събра над 180 несъгласия да се даде това разрешение. Линк към анкетата

Това писмо ще бъде преведено на английски и ще бъде изпратено до централата на МОНТЮПЕ във Франция и до министерствата в Европа. Писмото вече е изпратено до отговорните министерства в България, местната власт в Русе и национални медии. 

Целта е русенци да искат да живеят в Русе, а не да го напускат. Без хора в Русе, каквато и икономика да се създава, градът ще загине. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари