Без частни автобуси в Русе

27
Идеята е общинското дружество единствено да изпълнява превозите по всички линии
Идеята е общинското дружество единствено да изпълнява превозите по всички линии

Градският транспорт в Русе става изцяло общински и вече няма да се обслужва и от частни превозвачи.

Кметът Пенчо Милков предлага на местния парламент да одобри превозите по градските автобусни линии да бъдат възложени на „Общински транспорт Русе” ЕАД, пише Русе Медиа.

Идеята е общинското дружество единствено да изпълнява превозите по всички линии от вътрешноградската транспортна схема и да не ползва подизпълнители за тази дейност. „Това ще доведе до значително завишаване на персонала, с който извършва обслужването, с което ще се създадат възможности на досега работещите в бранша да продължат да изпълняват този вид дейност. Премахва се конкуренцията между превозвачите и т.нар. война за пътници, породена от намаления брой пътувания и големия процент на препокриване на маршрутите. Новата транспортна схема предвижда маршрути с намален до минимум процент на препокриване, с което отпадат предпоставките за нарушения в часовете на тръгване, изпреварване и ред други закононарушения, които в момента са метод на работа“, гласят част от мотивите.

Обмисля се и прилагането на изцяло нова тарифна политика за пътниците. Абонаментните карти, които сега се издават  за една линия, се ползват само в линията, за която са издадени, тъй като операторите са различни. При поемането на превозите от един оператор същите абонаментни карти ще могат да се използват във всички превозни средства по маршрута на дадената линия, което ще намали времето за чакане от страна на пътниците и те ще се придвижват значително по-бързо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари