Бецалел Смотрич: Няма такова нещо като палестински народ

0
Израелският финансов министър си навлече критики
Израелският финансов министър си навлече критики Снимка: Фейсбук

Израелският финансов министър си навлече критики

Израелският финансов министър Бецалел Смотрич, който отговаря за администрирането на окупирания Западен бряг, си навлече критики днес, след като каза, че не съществува палестинска история или култура, нито има такова нещо като палестински народ, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Смотрич направи коментара в реч на конференция при посещение във Франция вчера.

"Има ли палестинска история или култура? Няма", заявява той на кадри от речта, споделени в социалните мрежи. "Няма такова нещо като палестински народ", каза министърът.

По време на речта Смотрич стои на подиум, покрит, както изглежда, с вариант на израелското знаме, който показва израелската държава с разширени граници, обхващащи Западния бряг, Източен Йерусалим, Газа и Йордания.

Палестинският министър-председател Мохамед Щайе осъди изказването му, като заяви, че то е равносилно на подстрекаване към насилие.

Палестинското външно министерство каза, че с отричането на съществуването на палестинския народ и неговите легитимни национални права в родната му земя израелските лидери "подхранват среда, която разпалва еврейския екстремизъм и тероризъм" срещу палестинците.

По-рано този месец Смотрич предизвика международно възмущение, призовавайки палестински град на Западния бряг да бъде "заличен", след като двама еврейски заселници бяха убити от палестинец в района, а заселници отвърнаха, като подпалиха жилища и коли, убивайки един палестинец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Дони!
    Пожелавам същото всекидневие като на народа на Израел на цялата ти фамилия, че и повече. И арабин в задния ти двор.
  • 1
    4
    До 3
    Съмнявам се някога да си бил нещо повече от прост редник на времето в казармата. Най-много в мокрите си сънища да се виждаш да вдигаш дясна ръчичка на Зиг хайл! И да се подмокряш.
  • 0
    3
    Български офицер
    ЕВРЕИТЕ - на САПУН !
  • 0
    2
    не обичам смъртта
    Е те, пак палестинец, демек арабин, е започнал пръв, убивайки двама евреи. От там нататък какво може да се очаква - ответен удар. И така вечна война между два народа претендиращи за парче земя от тази планета. Абе , койтое казал ,че " арабин се ражда и му се дава нож в ръката и му се казва убивай враговете" е бил прав.
  • 1
    1
    Дони
    Този проскубана,мрьсен евреин,мисли ,че е велик!Правилно ,че ги избиват,тези са идиоти,поведението им граничи с идиотизъм!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари