Бетономорие: Багери и тежка техника на метри от морето край Лозенец

1
Строят вила с гараж в непосредствена близост до плаж Корал
Строят вила с гараж в непосредствена близост до плаж Корал

В района на "Мечата дупка" до плажа "Корал" се подготвя терен за строителство

Задава ли се нова страница от сагата “Бетономорие”? Този въпрос тегне за пореден път в общественото пространство след сигнал за багер и тежка техника на метри от морето край село Лозенец.

В района на "Мечата дупка" до плажа "Корал" се подготвя терен за строителство. От община Царево в момента извършват проверка по сигнал на Организацията за закрила на българските граждани, информира FrogNews.

Този казус изниква в контекста на един съвсем скорошен скандал отново по родното Черноморие - багерите на пл. “Смокиня”. Граждани сигнализираха, че дюните са били изравнени, а концесионерът отрече да има нещо незаконно. По случая се задействаха и контролните органи като Бургаската прокуратура се самосезира и разпореди проверки. 

Сега става дума за пл. “Мечата дупка” в с. Лозенец. Според информация на активистите от “Да запазим Корал” на 10 метра от брега на морето на парцел от близо 700 кв.м. ще изникне вила с гараж, която разполага с всички необходими по закон документи. Има строително разрешително, което е влязло в сила преди дни - на 14 април, издадено от община Царево

В зона А, където попада строежа, позволените според ЗУЧК плътност на застрояване е до 20%, а интензивността на застрояване е до 0.5. В това строително разрешение, плътността на застрояване е 40.97% и интензивността на застрояване е 0.74! Как става точно това?

В момента изкопа е дълбок 5 метра и около 20 м дълъг. Вероятно там ще има приземен етаж ("гараж"), а нагоре - "къщички за птици".

По време на нашата проверка на 18 април, на този строеж липсваше каквато и да е информационна табела и т.н.

Как така всички тези документи са уредени в общината и околните и институции е въпрос, на който много хора знаят отлично отговора. Включително и разследващите органи. И колко подобни документи има издадени?”, пишат още от “Да запазим Корал”. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари